O πραγματικός λόγος που ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

Gazzetta team
O πραγματικός λόγος που ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας
Την… πραγματική αιτία για την οποία οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα, κήρυξαν εμπορικό πόλεμο, αποκαλύπτει το CNBC.

Μετά από μήνες απειλών και διενέξεων, τελικά χθες Παρασκευή, ο εμπορικός πόλεμος πήρε σάρκα και οστά, καθώς τέθηκαν σε ισχύ εκατέρωθεν δασμοί σε μια ευρεία γκάμα αγαθών και προϊόντων.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Γιατί όμως; Γιατί οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη έπεσαν στη δίνη ενός εμπορικού πολέμου, με ενδεχομένως τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας; «Κίνα και ΗΠΑ ξεκίνησαν τον εμπορικό πόλεμο για τα… μάτια του 5G, της επόμενης γενιάς στο mobile Internet!», γράφει το CNBC και εξηγεί:

Το 5G είναι πολλά περισσότερα από μια εξαιρετικά βελτιωμένη τεχνολογία ασύρματων δικτύων. Είναι η τεχνολογία του αύριο. Είναι το απόλυτο «εργαλείο» για κάποιον που οραματίζεται την επανάσταση σε όρους υποδομών, για κάποιον που «στοιχηματίζει» στο μέλλον των έξυπνων πόλεων και τον αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Το 5G μπορεί να είναι το «κλειδί» στην υλοποίηση της δέσμευσης του Ντόναλντ Τραμπ για «μια μεγάλη Αμερική» και το «μονοπάτι» για την επίτευξη της φιλοδοξίας του Πεκίνου να καταστεί ο απόλυτος ηγέτης στην τεχνική νοημοσύνη ως το 2030.

«Δεδομένου του αριθμού των εταιρειών που φιλοδοξούν να απογειώσουν τη ζωή των πολιτών μέσω του 5G είναι λογική η εξήγηση γιατί… ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος», σχολιάζει ο Declan Ganley, CEO της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Rivada Networks.

«Το παιχνίδι έχει ως εξής: Αυτό που διακυβεύεται είναι το ποιος θα ορίσει και θα ελέγξει το μοντέλο, την αρχιτεκτονική και την ατζέντα του 5G», προσθέτει ο Ganley.

«Εδώ εξελίσσεται ένα παιχνίδι στρατηγικής. Ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό παιχνίδι στρατηγικής», σημειώνει.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η αξία του 5G σε όρους οικονομίας είναι τεράστια. Είναι ενδεικτικό ότι το 2035, το 5G αναμένεται να «κινεί τα νήματα» σε οικονομική δραστηριότητα, αξίας 12,3 τρισ. δολαρίων, διεθνώς, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της IHS Markit.

Πηγή: insider.gr