Πέθανε ο θηλυκός γορίλας που επικοινωνούσε στην νοηματική γλώσσα (pics & vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο θηλυκός γορίλας που επικοινωνούσε στην νοηματική γλώσσα (pics & vid)
Πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 46 ετών η θρυλική Κόκο, μια γορίλας που μεγάλωσε σε αιχμαλωσία και έγινε διάσημη παγκοσμίως χάρη στην ικανότητά της να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας τη νοηματική.

Η Κόκο, που γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1971 στον ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο, πέθανε γαλήνια στον ύπνο της.

«Η ικανότητά της με τη γλώσσα και η ενσυναίσθηση που έδειχνε άγγιξε το πνεύμα και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων», υπογράμμισε το Ίδρυμα που την χαρακτήρισε «σύμβολο της επικοινωνίας μεταξύ των ειδών». «Την αγαπούσαμε πολύ και θα μας λείψει», πρόσθεσε.

Από το 1972 η ερευνήτρια και ψυχολόγος ζώων Φρανσίν Πάτερσον άρχισε να διδάσκει στον θηλυκό γορίλα τη νοηματική.

Η Κόκο, που σταδιακά έφτασε να καταλαβαίνει περισσότερες από 1.000 λέξεις, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να γίνει διάσημη και μάλιστα τον Οκτώβριο του 1978 έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό National Geographic, σε μια πασίγνωστη φωτογραφία που την δείχνει να κοιτάζει τον εαυτό της σε έναν καθρέφτη.

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν και πάλι επάνω της όταν υιοθέτησε ένα γατάκι και η ιστορία τους έγινε και παιδικό βιβλίο με τον τίτλο «Το γατάκι της Κόκο».

Η Κόκο αγαπούσε επίσης τη ζωγραφική και έφτασε σε σημείο να συμμετέχει σε συζητήσεις στο διαδίκτυο με πολλούς θαυμαστές της.

Πηγή: reader.gr