Δικαστήριο επιδίκασε την μεγαλύτερη αποζημίωση στην ιστορία των ΗΠΑ (vid)

Gazzetta team
Δικαστήριο επιδίκασε την μεγαλύτερη αποζημίωση στην ιστορία των ΗΠΑ (vid)
Μία εταιρία security καλείται να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μία 20χρονη για ένα περιστατικό που είχε γίνει πριν από 6 χρόνια.

Μπορεί οι πληγές από έναν βιασμό να μην γιατρεύονται με όλα τα καλά του κόσμου, αλλά τουλάχιστον μία 20χρονη από την Τζόρτζια είδε ένα δικαστήριο να αναγνωρίζει το μεγάλο κακό που έπαθε, με έναν έμμεσο τρόπο.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Επιδικάζοντας της, αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία, σύμφωνα με την New York Post, είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ σε θύμα ενός τέτοιου περιστατικού στις ΗΠΑ.

Η 14χρονη τότε Τσέστον πήγαινε μαζί έναν φίλο της σε ένα παιδικό πάρτι, όταν δέχθηκε την επίθεση ενός νεαρού, ο οποίος εκτελούσε χρέη φύλακα σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

Ο Μπράντον Λαμάρ Ζάκαρι απείλησε τον φίλο της να μην κάνει τίποτα και βίασε την νεαρή κοπέλα πάνω σε ένα τραπέζι για πικ-νικ που υπήρχε στον χώρο. Λίγο αργότερα βέβαια συνελήφθη και εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, όμως η Τσέστον αποφάσισε να κινηθεί νομικά και εναντίον της εταιρίας που τον είχε προσλάβει.

Έτσι, κατέθεσε αγωγή εναντίον της, ζητώντας αποζημίωση, καθώς ο 22χρονος τότε Μπράντον, είχε δείξει και άλλες φορές ανάλογη επιθετική συμπεριφορά εν ώρα εργασίας, η οποία όμως δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη από την εταιρία.

Το δικαστήριο που έγινε την Παρασκευή, της επιδίκασε αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία όμως όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, δύσκολα θα μπορέσει να τα πάρει όλα. Το ποσό όμως αυτό, αποτελεί μία νίκη για την νεαρή, καθώς αναγνωρίζεται ο πόνος και τα τραύματα που της έχει αφήσει η επίθεση που δέχθηκε.