Η χώρα που οι μαθητές πηγαίνουν μόλις 20 ώρες στο σχολείο κι έχει το καλύτερο σύστημα (vid)

Η χώρα που οι μαθητές πηγαίνουν μόλις 20 ώρες στο σχολείο κι έχει το καλύτερο σύστημα (vid)
Οι Φινλανδοί μαθητές πηγαίνουν μόλις 20 ώρες τη βδομάδα στο σχολείο και το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται ένα από τα κορυφαία όλου του κόσμου.

To «Βινύλιο» του Αντώνη Κανάκη μπήκε στη ζωή μας και ειδικά οι λάτρεις του ραδιοφώνου την έχουν αγαπήσει.

Η εκπομπή που... έχει πολλές ανησυχίες στις τελευταίες εκπομπές ασχολήθηκε με την ελληνική παιδεία και τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Από την γνωστή παπαγαλία...που είναι ό,τι πρέπει για να καταστρέψεις την φαντασία του μαθητή και τη λαχτάρα του για μάθηση, μέχρι το τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πιτσιρίκια ενός νηπιαγωγείου. Απ' όπου κι αν πιάσεις το θέμα θα βρεις... τεράστια κενά.

Με αφορμή αυτό το σοβαρό θέμα μας παρουσίασαν αποσπάσματα από ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το σύστημα παιδείας της Φινλανδίας.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή πιστέψαμε πως μας έκαναν... πλάκα, αφού ο τρόπος που διδάσκονται οι μαθητές εκεί είναι το όνειρο κάθε παιδιού.

Στόχος τους είναι ο μαθητής να μην ξεχάσει πως πρώτα είναι παιδί και μέσα στο σχολικό περιβάλλον αισθάνεται χαρούμενο. Έρχεται σε επαφή με την φύση, έχει κοινωνική ζωή και χαίρεται κάθε στιγμή της ζωής του.

Μπορεί οι μαθητές να φοιτούν 20 ΩΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, ωστόσο τα παιδιά δεν έχουν μαθήματα για το σπίτι.

Ο Μάικλ Μουρ με αφορμή το ντοκιμαντέρ που γύρισε για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα πήγε εκεί από μόνος του για να διαπιστώσει γιατί οι μαθητές της Φινλανδίας είναι οι καλύτεροι.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην σας πιάσει κατάθλιψη με το στιγμιότυπο: