Καθηγήτρια θα δωρίσει το νεφρό της σε 10χρονη μαθήτρια του σχολείου της (pics)

Gazzetta team
Καθηγήτρια θα δωρίσει το νεφρό της σε 10χρονη μαθήτρια του σχολείου της (pics)
Η λύτρωση για μια νεφροπαθή μαθήτρια ήρθε μετά την γενναία απόφαση μίας καθηγήτριας του σχολείου της μικρής.

Mια συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το Οχάιο των ΗΠΑ, με πρωταγωνίστρια μια δεκάχρονη νεφροπαθή και την 48χρονη καθηγήτριά της.

Και μπορεί οι καθηγήτριες των ΗΠΑ να έχουν αποκτήσει εξαιρετικά κακή φήμη εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων σύναψης σχέσεων με ανήλικους μαθητές, όμως η 48χρονη Τάνια Τόμας έχει βαλθεί να αλλάξει οριστικά την άποψη όλων.

Με μια κίνηση ενδεικτική της μεγαλοκαρδίας της και της αλληλεγγύης της προς τον συνάνθρωπο, αποφάσισε να δωρίσει τον ένα της νεφρό στην 10χρονη μαθήτρια του σχολείου της, η οποία χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση για να καταφέρει να συνεχίσει την ζωή της.

Fourth-grade teacher to donate kidney to 10-year-old

Η Εύα Έβανς, μαθήτρια της 4ης δημοτικού σε σχολείο της πόλης Έινολντσμπεργκ, παρουσίασε ξαφνικά μια σπάνια νεφρική ασθένεια, με αποτέλεσμα να πάψουν να λειτουργούν και τα δύο της νεφρά, ενώ η μικρή Εύα παρέμενε για περισσότερες από δέκα ώρες καθημερινά σε κλινική ώστε να κάνει αιμοκάθαρση, χωρίς την οποία δεν θα είχε καμιά τύχη.

Οι γιατροί χωρίς να μπορούν να εξακριβώσουν την αιτία της νεφρικής ανεπάρκειας της μικρής, συνέστησαν άμεσα στην μητέρα της την λύση της μεταμόσχευσης, όμως η απουσία συμβατού δότη οδήγησε στην απελπισία την οικογένεια της Εύας, μέχρι που ο «φύλακας άγγελός» της έκανε την εμφάνισή του.

Η καθηγήτρια Τάνια Τόμας, που διδάσκει στο ίδιο σχολείο που φοιτά η Εύα, μόλις ενημερώθηκε για τον πρόβλημα της μαθήτριάς της, έσπευσε αμέσως να κάνει τεστ συμβατότητας, ενώ μόλις οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η μεταμόσχευση είναι εφικτή, η καθηγήτρια δεν έχασε λεπτό, φέρνοντας την λύτρωση στην οικογένεια Έβανς.

Πλέον, οι ετοιμασίες για το χειρουργίο της μικρής έχουν μπει στην τελική ευθεία, με την μητέρα της δεκάχρονης να ευγνωμονεί την καθηγήτρια για το δώρο ζωής που έκανε στην κόρη της, ενώ η καθηγήτρια με τη σειρά της σημείωσε πως μόλις απέκτησε νέα μέλη στην οικογένειά της.