Ανακοινώθηκε ο αντίπαλος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές

Gazzetta team
Ανακοινώθηκε ο αντίπαλος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές
Η ανακοίνωση του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, ότι θα «ρίξει» στη μάχη με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μουχαρέμ Ιντσέ, δεν αλλάζει πολλά σχετικά με τις προβλέψεις για την έκβαση των προεδρικών εκλογών της 24ης του Ιούνη.
Για τον Ιντσέ πάντως είναι μια ιδιαίτερη μέρα καθώς, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ήρθε την ημέρα των 54ων γενεθλίων του.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εκλέγεται σταθερά από την γενέτειρά του από το 2002 στο τουρκικό κοινοβούλιο, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, σε δυο περιπτώσεις. Μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2014, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία απέναντι στον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Ο Ιντσέ έχει γεννηθεί στο χωριό Ελμαλίκ της Γιάλοβα, ενώ οι γονείς του πατέρα του προέρχονται από την Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τον Πανεπιστήμιο Balikesir, όπου σπούδασε Φυσική και Χημεία. Εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αλλά και ως διευθυντής σχολείου. Έπειτα έγινε επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ποδοσφαιρικής Γιαλοβασπορ, ενώ εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Κεμαλικής Σκέψης

Στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 2014, στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, εξελέγη στη Γιάλοβα. Η κυβέρνηση όμως ακύρωσε τις εκλογές στη Γιάλοβα και προσπάθησε να τις επαναδιεξάγει αργότερα. Ο Ιντσέ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νέα νίκη του κόμματός του. Το 2014, διεκδίκησε την προεδρία του κόμματός του, όμως έχασε από τον Κιλιντσάρογλου.

«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντσέ, σημαντικό στέλεχος του CHP και δεινός ρήτορας ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.


Πηγή: insider.gr