Πέθανε σε ηλικία 43 ετών η γηραιότερη... αράχνη στον κόσμο (vid)

Gazzetta team
Πέθανε σε ηλικία 43 ετών η γηραιότερη... αράχνη στον κόσμο (vid)
Ο θάνατος της γηραιότερης αράχνης του κόσμου προήλθε από επίθεση σμήνους σφηκών.

Η γηραιότερη αράχνη που είχε καταγραφεί ποτέ στα χρονικά των εντομολόγων και των βιολόγων, πέθανε σε ηλικία 43 ετών, όμως η μελέτη της από τους επιστήμονες επί σειρά δεκαετιών άνοιξε νέους δρόμους στην κατανόηση της ζωής και των συνηθειών των απόκοσμων αρθρόποδων.

Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν την ζωή της τεράστιας αράχνης από το 1974, προσπαθώντας να αντιληφθούν και να μελετήσουν το γένος των συγκεκριμένων αραχνών, που αποτελούν το μακροβιότερο είδος που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, καθώς ο μέσος όρος ζωής τους αγγίζει τις δύο δεκαετίες.

Το συγκεκριμένο είδος αράχνης απαντάται σε όλες σχεδόν τις ηπείρους, καθώς έχουν αναπτύξει μηχανισμούς επιβίωσης για όλα σχεδόν τα κλίματα του πλανήτη. Οι αράχνες του είδους trapdoor φημίζονται για το μεγάλο τους μέγεθος, ενώ τρέφονται με έντομα και μικρά ζώα που εγκλωβίζουν στους ιστούς τους.

Οι αράχνες trapdoor ζουν σε βαθιές τρύπες στο έδαφος, όπου μπορούν να παραμείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αφήνουν τις φωλιές τους τις νυχτερινές ώρες για να κυνηγήσουν.

Η συγκεκριμένη αράχνη, που της είχε δοθεί ο αριθμός 16 από τους επιστήμονες που την μελετούσαν, δέχθηκε την επίθεση σμήνους σφηκών, που οδήγησε στον θάνατό της, από τα παράσιτα που της μεταδόθηκαν από τα τσιμπήματα.