Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» βοήθησαν σε 150 συλλήψεις σε ένα χρόνο (vids)

Gazzetta team
Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» βοήθησαν σε 150 συλλήψεις σε ένα χρόνο (vids)
Τα στοιχεία που προσέφεραν στην δικαιοσύνη δεν αποτέλεσαν κριτήριο για την απόφαση, αλλά βοήθησαν στο να «χτιστούν» οι κατηγορίες.

Το πρόβλημα με τους άνδρες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικα παιδιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Μεγάλη Βρετανία, αναγκάζοντας πολλές ανεξάρτητες ομάδες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αυτές αποτελούνται συνήθως από γνώστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των social media, οι οποίοι παριστάνουν online τα πιτσιρίκια, έτοιμα να... τσιμπήσουν στις ορέξεις των άρρωστων μυαλών.

Αφού λοιπόν παίξουν καλά τον ρόλο τους, του δίνουν ένα ραντεβού και μόλις αυτός εμφανιστεί στο σημείο, τον περιορίζουν και καλούν την αστυνομία για να τον συλλάβει, παραδίδοντας και τις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί μεταξύ τους, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός τους.

Φυσικά οι αρχές αρκετά συχνά τονίζουν τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες κινήσεις, όμως τις περισσότερες φορές τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια τους, είναι πολύ σημαντικά. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία.

Το BBC μέσω του νόμου της «Ελευθερίας για την ενημέρωση», ζήτησε να μάθει πόσες φορές χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τους «Paedophile hunters» και ο αριθμός για το 2017 είναι εντυπωσιακός, καθώς βοήθησαν σε 150 περιπτώσεις.

Όπως τονίζεται βέβαια, κανένα από αυτά δεν επιβεβαίωνε οτι κάποιος ήταν παιδόφιλος, αλλά βοήθησαν στο να «χτιστεί» η υπόθεση. Για παράδειγμα μπορεί μετά την παράδοσή του στην αστυνομία να γινόταν έρευνα στο σπίτι του και οι αρχές να έβρισκαν αποδεικτικά στοιχεία που θα καθόριζαν την εξέλιξη της δίκης.