Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί

FOLLOW US

Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί
BWIN stripe gif

Στα σκαριά το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο

Gazzetta team
Στα σκαριά το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο
Το αεροπλανοφόρο, που κατά το 68% θα έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία, αναμένεται να είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά από τις απαραίτητες δοκιμές θα ενσωματωθεί στο τουρκικό ναυτικό.

Την κατασκευή του πρώτου «πολυεπιχειρησιακού αμφίβιου» πλοίου της, του TCG Anadolu, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet. Το πλοίο μπορεί να να χαρακτηριστεί και ως μικρό αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Τουρκίας.

«Περίπου το 90% του πλοίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής» δήλωσε ο Μετίν Καλκαβάν, ο οποίος επεσήμανε ότι αμέσως μετά το τέλος αυτής της φάσης θα προστεθούν στο αεροπλανοφόρο και τα τελικά του χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης πως το TCG Anadolu αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη ναυτική ικανότητα της Τουρκίας καθώς, όπως είπε, θα γίνει η δέκατη χώρα παγκοσμίως που θα έχει ένα τέτοιο πλοίο ενώ σημείωσε πως συνολικά υπάρχουν μόνο 5 με 6 κατασκευαστές στον κόσμο.

Το αεροπλανοφόρο, που κατά το 68% έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία, αναμένεται να είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά από τις απαραίτητες δοκιμές θα ενσωματωθεί στο τουρκικό ναυτικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον Καλκαβάν, το κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

Το TCG Anadolu θα έχει μήκος 232 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα και ενδείκνυται για επιχειρήσεις μακράς διαρκείας, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ως επιχειρησιακό κέντρο και ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου.

Πηγή: reader.gr