Νέο πρόγραμμα θεώρησης βίζας επεξεργάζεται η Αυστραλία

Gazzetta team
Νέο πρόγραμμα θεώρησης βίζας επεξεργάζεται η Αυστραλία
Ενα νέο πρόγραμμα θεώρησης βίζας επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Αυστραλίας, το οποίο θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν τα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως στον τομέα της τεχνολογίας.

Προσφέροντας θέσεις εργασίας με ετήσεις απολαβές πάνω από 180.000 δολ. Αυστραλίας (139.000 δολάρια ΗΠΑ), μία επιχείρηση θα διαβουλεύεται για διάστημα δύο μηνών με τον ενδιαφερόμενο πριν ξεκινήσει μία δοκιμαστική περίοδος ενός έτους, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο σύστημα θεωρήσεων βίζας το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επέτρεπε τη μόνιμη διαμονή, το νέο σύστημα θεώρησης θα δώσει στους μετανάστες την ευκαιρία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας σε μόλις τρία χρόνια.

Ενώ οι θεωρήσεις βίζας είναι διαθέσιμες μόνο για αξιόπιστες εταιρείες με κύκλο εργασιών 4 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (3,1 εκατ.δολάρια ΗΠΑ) σε τομείς όπως η βιοϊατρική και η γεωργική τεχνολογία, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα επιτρέψει να γίνουν εξαιρέσεις για τους φορείς εκμετάλλευσης νεοσύστατων εταιριών.

Αν και υπήρξαν κάποιες ανησυχίες για το ενδεχόμενο το νέο σύστημα θεώρησης να κοστίσει θέσεις εργασίας στους Αυστραλούς, οι ειδικοί πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο. Εφεξής το βελτιωμένο σύστημα θεώρησης βίζας θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία περισσοτέρων θέσεων εργασίας για τους πολίτες της χώρας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επεκταθούν.
Οι νεοσύστατες εταιρίες αναζητούν παγκοσμίως εργαζομένους με υψηλή εξιδείκευση, γεγονός που σημαίνει οτι όσοι Αυστραλοί έχουν αυτές τις δεξιότητες σίγουρα βρίσκουν θέσεις εργασίας είτε στην Αυστραλία, είτε στο εξωτερικό.