«Σάρωσε» ο Πούτιν με 76,6%

Gazzetta team
«Σάρωσε» ο Πούτιν με 76,6%
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνέτριψε τους αντιπάλους του στις εκλογές της Κυριακής και επανεξελέγη για έξι ακόμα χρόνια πρόεδρος της Ρωσίας με ποσοστό που ξεπέρασε το 76%.

Απευθυνόμενος λίγο αργότερα στους υποστηρικτές του, σε μία σύντομη ομιλία είπε ότι «είμαστε “καταδικασμένοι” να πετύχουμε».

Δεν υπήρξε αμφιβολία ότι ο Πούτιν θα κέρδιζε την τέταρτη εκλογική του αναμέτρηση. Άλλωστε κανείς από τους επτά υποψηφίους δεν μπορούσε να σταθεί απέναντι του, ενώ ο πιο σημαντικός εχθρός του, ο Αλεξέι Ναβάλνι, μπλοκαρίστηκε από την ψηφοφορία.

Η μόνη πραγματική πρόκλησή του ήταν να ξεπεράσει την αποχή έτσι ώστε να μπορεί να διεκδικήσει μια αδιαμφισβήτητη εντολή.

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να φτάνει το 80% ο Πούτιν συγκέντρωσε το 76,6% των ψήφων, έχοντας πάρει περισσότερες από 55 εκατομμύρια ψήφους. Οι παρατηρητές και οι μεμονωμένοι ψηφοφόροι ανέφεραν εκτεταμένες παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής ψήφου, αλλά οι ισχυρισμοί είναι απίθανο να αμβλύνουν τη δύναμη του μακροβιότερου ηγέτη της Ρωσίας από τον Στάλιν.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων περισσότεροι από 30.000 Ρώσοι συνωστίσθηκαν στην πλατεία Manezh δίπλα στο Κρεμλίνο σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -10 βαθμούς Κελσίου περιμένοντας να ακούσουν τον νικητήριο λόγο του.

Ο Πούτιν τους εξέφρασε την εκτίμησή τους για την υποστήριξή τους - «Είμαι μέλος της ομάδας σας» - και τους υποσχέθηκε ότι «είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε».

Στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή μετά από μια ομιλία που κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά.

Πηγή: insider.gr