Έκρηξη ισοπέδωσε όχημα αστυνομικού στη Βόρεια Ιρλανδία (pic)

Gazzetta team
Έκρηξη ισοπέδωσε όχημα αστυνομικού στη Βόρεια Ιρλανδία (pic)
Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε καθώς απουσίαζε η οδηγός, ενώ οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εμπλεκομένων.

Ένα ανησυχητικό συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγες ώρες σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο κοντά στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε το όχημα γυναίκας αστυνομικού της περιοχής προκάλεσε ισχυρή έκρηξη, καταστρέφοντας ολοσχερώς το αυτοκίνητο του αστυνομικού, ενώ η τελευταία ευτυχώς απουσίαζε από το εσωτερικό του.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Α2, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Βορείου Ιρλανδίας, ενώ η οδηγός του οχήματος είχε αποβιβαστεί για υπηρεσιακούς λόγους, γλυτώνοντας από τύχη τα χειρότερα.

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του βρετανικού στρατού έσπευσε στο σημείο για να διερευνήσει το περιστατικό, που έχει προκαλέσει ανησυχία κι αναστάτωση σε αρχές και κατοίκους, καθώς οι μνήμες από την αιματηρή και πολύχρονη ένοπλη αντιπαράθεση μελών του ΙΡΑ και δυνάμεων ασφαλείας είναι ακόμα νωπές.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τους περίοικους πριν επεκταθεί σε διπλανά οχήματα, ενώ το όχημα που μπήκε στο στόχαστρο των αγνώστων δεν ήταν υπηρτεσιακό αλλά το προσωπικό όχημα της αστυνομικού, γεγονός που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς που εξετάζουν τα στοιχεία της έκρηξης, με την πιθανότητα της μηχανικής βλάβης να παραμένει στο «τραπέζι».