Eπίθεση χάκερ «έριξε» τη σελίδα της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Gazzetta team
Eπίθεση χάκερ «έριξε» τη σελίδα της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε αναστάτωση κι ανησυχία στους διοργανωτές, καθώς για πολλές ώρες είχε μπλοκαριστεί το σύστημα έκδοσης των εισιτηρίων.

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η επίσημη ιστοσελίδα κατέρρευσε, ύστερα από συντονισμένη επίθεση χάκερς.

Ως αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης εκατοντάδες χρήστες αδυνατούσαν να εκτυπώσουν τα εισιτήριά τους ή να κάνουν επίδειξη του πάσου μέσω των smartphone τους για να μπουν στις εγκαταστάσεις.

Η ιστοσελίδα επανήλθε πλήρως 12 ώρες αργότερα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ν.Κορέας), μετά από τιτάνιεςπροσπάθειες των διοργανωτών

Παράλληλα με την επίθεση στην ιστοσελίδα, το δίκτυο Wifi στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης σταμάτησε να λειτουργεί, μαζί με τις τηλεοράσεις και το ενσύρματο δίκτυο στο γραφείο Τύπου.

«Υπήρξε μία κυβερνοεπίθεση, αναγκαστήκαμε να αναβαθμίσουμε τον σέρβερ μας και αυτό προκάλεσε προβλήματα μέσα στην μέρα», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος των Αγώνων, Σανγκ Μπακ γιού, χωρίς να αναφερθεί δημοσίως στην χώρα από την οποία προήλθαν οι επιθέσεις.