Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βόρεια Συρία

Gazzetta team
Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βόρεια Συρία
Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σήμερα στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, κατά τη δεύτερη ημέρα της ευρείας επιχείρησής τους εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά που βρίσκεται στην τουρκική επαρχία Κιλίς, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Από την πλευρά του το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες προελαύνουν στην περιοχή Αφρίν μαζί με Σύρους αντάρτες που έχει εκπαιδεύσει η Άγκυρα.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ούτε ο αριθμός των μαχητών, ούτε οι στόχοι τους.

«Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται όπως προβλεπόταν, η χερσαία επιχείρηση έχει ξεκινήσει», επεσήμανε σε σημερινή του ανακοίνωση ο τουρκικός στρατός.

Ο Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί «μια ζώνη ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας.

Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.

Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».