Η Αστυνομία ξεψαχνίζει το σπίτι με τα 13 εγκλωβισμένα παιδιά (pics)

Gazzetta team
Η Αστυνομία ξεψαχνίζει το σπίτι με τα 13 εγκλωβισμένα παιδιά (pics)
Αστυνομικοί διεξήγαγαν λεπτομερείς ελέγχους χθες Τετάρτη στο σπίτι της οικογένειας του Ντέιβιντ και της Λουίζ Τέρπιν, όπου κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους.

Ο 57χρονος Ντέβιντ και η 49χρονη Λουίζ αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην κομητεία Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για βασανιστήρια και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η φρίκη που ζούσαν τα 13 αδέλφια, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο όταν ένα από αυτά, ένα 17χρονο κορίτσι, κατάφερε να δραπετεύσει από παράθυρο του σπιτιού και να ενημερώσει την αστυνομία.

«Έχουμε στείλει ερευνητές, οι οποίοι ερευνούν εξονυχιστικά οτιδήποτε μπορούν να βρουν που θα μας προσφέρει επιπλέον στοιχεία», δήλωσε ο αναπληρωτής σερίφης του Ρίβερσαϊντ Μάικ Βάσκες.

«Προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε εκεί», πρόσθεσε. «Όλο το σπίτι αποτελεί σκηνή εγκλήματος», τόνισε.

Καλιφόρνια: Θα εγκατέλειπαν την πόλη οι γονείς που βασάνιζαν τα 13 τους παιδιά | Newsit.gr

Η αρχή του τέλους για το σατανικό ζευγάρι

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι αυτό στην κωμόπολη Πέρις, 113 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, την Κυριακή αφού ένα 17χρονο κορίτσι, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 από ένα κινητό τηλέφωνο. Ήταν τόσο μικροκαμωμένη και υποσιτισμένη που αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι είναι μόλις 10 ετών.

Χθες, αστυνομία και εισαγγελία προετοίμαζαν το κατηγορητήριο για κάθε έναν από τους γονείς. Το ζευγάρι κατηγορείται ότι κρατούσε τα 13 παιδιά τους σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, ενώ αλυσόδενε κάποια από τα παιδιά στα κρεβάτια τους και τους έδινε τόσο λίγη τροφή που τα ενήλικα παιδιά έμοιαζαν με ανήλικα, εξήγησε η αστυνομία, Σύμφωνα με τον Βάσκες, όλα φαίνεται ότι είναι βιολογικά παιδιά του Ντέιβιντ και της Λουίζ Τέρπιν.

Οι γείτονες και οι συγγενείς των Τέρπιν δεν έχουν καταφέρει να ρίξουν φως στα κίνητρα του ζευγαριού. Ειδικοί έχουν επισημάνει ότι ίσως ήταν πιο εύκολο για τους Τέρπιν να αποφύγουν τα αδιάκριτα μάτια καθώς τα παιδιά τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία.

Τί υποστηρίζουν συγγενείς του ζευγαριού

Η μητέρα του Ντέιβιντ Τέρπιν, η Μπέτι Τέρπιν, δήλωσε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του γιου της. Η ίδια πρόσθεσε ότι η οικογένεια έχει προσλάβει δικηγόρο, ο οποίος τους συμβούλευσε να μην μιλούν στους δημοσιογράφους.

Την Τρίτη η αδελφή της Λουίζ Τέρπιν, η Τερέζα Ρομπινέτ, είχε επισημάνει μιλώντας στο NBC News από το Νόξβιλ του Τενεσί ότι δεν γνώριζε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλιφόρνια.

«Πάντα πιστεύαμε ότι ζούσε μια τέλεια ζωή», δήλωσε για την αδελφή της. «Μας έλεγε συνέχεια ότι πήγαν στην Disneyland. Πήγαν στο Λας Βέγκας», πρόσθεσε.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα 13 παιδιά

Στο μεταξύ ψυχολόγοι και ειδικοί σε θέματα κακοποίησης παιδιών επισημαίνουν ότι τα 13 αδέλφια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

Τα παιδιά των Τέρπιν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλη δυσκολία να συνάψουν στενές σχέσεις με άλλους, ενώ είναι πιθανό να πάσχουν από προβλήματα ανάπτυξης εξαιτίας του υποσιτισμού, αλλά και των σωματικών και ψυχικών τραυμάτων που υπέστησαν.

Καλιφόρνια παιδιά

«Η χρόνια κακοποίηση παιδιών καταστρέφει ολόκληρη τη ζωή τους», τόνισε ο δρ Ρόι Λάμπιτ, παιδοψυχολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Όταν είσαι παιδί και δεν έχει άλλες εμπειρίες, φαντάζεσαι ότι ο κόσμος είναι ένα φρικτό και επικίνδυνο μέρος, ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που μπορεί να σε βοηθήσει», πρόσθεσε.

Αν και η κακοποίηση των 13 αδελφών μοιάζει να διαρκούσε χρόνια, οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως πότε ακριβώς ξεκίνησε.