Επιβεβαιώθηκε η άφιξη Ερντογάν στην Ελλάδα

Gazzetta team
Επιβεβαιώθηκε η άφιξη Ερντογάν στην Ελλάδα
Τη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εντός των επόμενων ημερών» επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία που αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα έρθει στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει στη χώρα μας για ένα 48ωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Ερντογάν θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση θέματα διμερούς συνεργασίας με στόχο να κλείσουν συμφωνίες για την διασύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας. O κ. Τσαβούσογλου δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη.

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα ποντάρει πολλά σε αυτή την επίσκεψη, που θα είναι η πρώτη, μετά από 65 χρόνια, Τούρκου αρχηγού κράτους στη χώρα μας. Οι σχέσεις των δυο πλευρών έχουν κλονιστεί μετά από τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2016 έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και την διαφυγή τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα, ενώ δεν βοήθησαν ούτε η αποτυχία στη διάσκεψη του Κυπριακού, ούτε βεβαίως οι παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών που έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία διετία.


Πηγή: insider.gr