Ελεύθερος υπό όρους ο Κάρλες Πουτζντεμόν
Οι πέντε Καταλανοί παραδόθηκαν οικειοθελώς στην αστυνομία το πρωί της Κυριακής στις Βρυξέλλες, όπου κατέφυγαν στις αρχές της εβδομάδας. Επαφίεται πλέον σε άλλο όργανο της βελγικής δικαιοσύνης, το Δικαστήριο εν Συμβουλίω (Chambre du Conseil), να αποφανθεί σχετικά με την εκτέλεση του ισπανικού εντάλματος σύλληψης μέσα στις προσεχείς 15 ημέρες.
Έπειτα από μια μαραθώνια, δεκάωρη ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε Καταλανοί υπό τον όρο να μην εγκαταλείψουν τη βελγική επικράτεια χωρίς την άδεια της δικαιοσύνης.
Ο Πουτζντεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί του κατηγορούνται από τις αρχές της Ισπανίας για κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων, απείθεια και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε σχέση με την εκστρατεία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Τους έφαγε όλους» ο Τραμπ: Όλοι όσοι έχουν αποχωρήσει ή απολυθεί κατά τη δεύτερη θητεία του
- Πόρτσμουθ: Αγόρασε σπίτι, το κατεδάφισε για να χτίσει άλλο με την προφορική έγκριση του Δήμου και πήρε πρόστιμο 70.000€: «Είναι απίστευτο»
- Ο πιο στοιχειωμένος δρόμος στον κόσμο: «Φαντάσματα εμφανίστηκαν σε τρομακτικές μορφές»