Οι Anonymous «χτυπούν» την Ισπανία (pic & vid)

Gazzetta team
Οι Anonymous «χτυπούν» την Ισπανία (pic & vid)
Οι Anonymous «κήρυξαν τον πόλεμο» στην Ισπανική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας πως όλες οι τεχνολογικές υποδομές του ισπανικού κράτους βρίσκονται στο στόχαστρό τους.

Έναν απροσδόκητο σύμμαχο βρήκαν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, καθώς η γνωστή ομάδα χάκερς έκανε γνωστό πως θα «επιτεθεί» σε όλες τις διαδικτυακές υποδομές της Ισπανίας, ως αντίποινα στη διακήρυξη του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, για διάλυση του Κοινοβουλίου της περιοχής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πρώτο στόχο των Anonymous αποτέλεσε η σελίδα του Ισπανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία απενεργοποιήθηκε, ενώ αφήνουν απειλές ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον καταλανικό λαό.

Το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν αυτό που αρνήθηκε τη νομιμοποίηση του πρόσφατου δημοψηφίσματος, ενώ πάλι δικαστές του ίδιου σώματος αποφάσισαν τη σύλληψη σημαινόντων πολιτικών προσώπων της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένων ηγετών κομμάτων υπέρ της ανεξαρτησίας αλλά και του αρχηγού της καταλανικής αστυνομίας.

Τέλος, σε πρόσφατη διακήρυξή τους έκαναν σαφές ότι «θα παλέψουν για μία ανεξάρτητη Καταλονία».