Μεγάλη Βρετανία: Ο τυφώνας «Οφηλία» προ των πυλών (pics & vid)

Gazzetta team
Μεγάλη Βρετανία: Ο τυφώνας «Οφηλία» προ των πυλών (pics & vid)
Τις βρετανικές ακτές χτυπά από τις πρωινές ώρες με σφοδρούς ανέμους, βροχές και τεράστια κύματα, ο τυφώνας Οφηλία, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρχές καθώς ανεμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μεταφορές και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Με ανέμους που ξεπερνούν σε ταχύτητα 115 μίλια την ώρα και δυνατές βροχοπτώσεις έφτασε στις ακτές των βρετανικών νησιών, ο τυφώνας Oφηλία, καθώς αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 3.

Η καταιγίδα, που μετατράπηκε σε τυφώνα, δημιουργήθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό, ενώ κατά το πέρασμά του από την περιοχή ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και κύματα ύψους 5-7 μέτρων θα χτυπήσουν τις ακτές και την ενδοχώρα.

Οι αρχές αλλά κι οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, έχουν ήδη εκδόσει μία σειρά προειδοποιήσεων για την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα, ρίχνοντας πυλώνες ηλεκτροδότησης αλλά και δέντρα.

Ο τυφώνας Οφηλία, με όνομα εμπνευσμένο από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, ξυπνάει άσχημες μνήμες στους Βρετανούς, καθώς έρχεται ακριβώς 30 χρόνια μετά το πέρασμα της λεγόμενης «Μεγάλης Θύελλας», η οποία το 1987 άφησε στο διάβα της 18 νεκρούς και τεράστιες ζημιές ύψους 1 δις λιρών.

Πάντως, μετά την είσοδό του σε ψυχρότερα κλίματα και θερμοκρασίες, ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.