Έμινεμ: «Είμαι 11 χρόνια καθαρός» (pic)

Gazzetta team
Έμινεμ: «Είμαι 11 χρόνια καθαρός» (pic)
O Έμινεν δεν έχει πιει σταγόνα αλκοόλ τα τελευταία 11 χρόνια και το... γιόρτασε.

Ο Έμινεμ παραμένει «καθαρός» από το αλκοόλ 11 ολόκληρα χρόνια και το γιορτάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με μια χαρακτηριστική φωτογραφία.

Ο γνωστός ράπερ που δεν έχει βάλει γουλιά αλκοόλ στο στόμα του από το 2008 ανέβασε στο Instagram το χαρακτηριστικό νόμισμα με το οποίο επιβραβεύουν τους Ανώνυμους Αλκοολικούς για τη νηφαλιότητά τους.


Η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Ιnstagram τον δείχνει να κρατάει το ειδικό νόμισμα-σύμβολο των Ανώνυμων Αλκοολικών με τον λατινικό αριθμό «ΧΙ», ο οποίος στην προκειμένη συμβολίζει 11 χρόνια αποχής από το αλκοόλ. Στη λεζάντα μάλιστα ο Έμινεμ δηλώνει «11 χρόνια - συνεχίζω να μην φοβάμαι».

Θυμίζουμε ότι ο ιδιόρρυθμος ράπερ επί χρόνια πάλευε με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα συνταγογραφημένα φάρμακα, ενώ έφτανε να παίρνει 60 Valium και 30 Vicodin χάπια τη μέρα. Μάλιστα, αν και το 2005 μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης, ένα χρόνο αργότερα ξανακύλησε σε τέτοιο βαθμό ώστε το 2007 να κοντέψει να πεθάνει από υπερβολική δόση μεθαδόνης που πήρε κατά λάθος.

Το 2011 ο πασίγνωστος ράπερ είχε δηλώσει σχετικά στο GQ: «Αυτό που μου έμαθε περισσότερο από όλα η νηφαλιότητα, είναι τον τρόπο με τον οποίο "ντοπάρομαι" - γιατί η διαδικασία σκέψης μου είναι τόσο διαφορετική. Συνειδητοποίησα ότι όπως είμαι, με βοηθάει η μουσική. Σποραδικές σκέψεις θα προκύψουν στο κεφάλι μου και θα πρέπει να πάω να γράψω κάτι και το επόμενο πράγμα είναι ένα ολόκληρο τραγούδι μέσα σε μία ώρα. Αλλά μερικές φορές είναι χάλια και εύχομαι να μπορούσα να ενεργοποιηθώ σαν ένας κανονικός άνθρωπος και να μπορούσα να πάω για ένα γ... ποτό. Αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό σε σχέση με τον εθισμό.»

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Έλτον Τζον και στο πόσο τον βοήθησε να παλέψει για να αντιμετωπίσει τους διάφορους εθισμούς του: «Συνήθως με καλεί στο τηλέφωνο μια φορά την εβδομάδα για να ελέγξει και να σιγουρευτεί ότι όλα πάνε καλά», ανέφερε ο Eminem και πρόσθεσε «Βασικά ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησα για να του δηλώσω ότι θέλω να "καθαρίσω"».