Δύο σωματοφύλακες σέρνουν τον Τζόνι Ντεπ στα δικαστήρια

Gazzetta team
Δύο σωματοφύλακες σέρνουν τον Τζόνι Ντεπ στα δικαστήρια
Δύο σωματοφύλακες του Τζόνι Ντεπ αποφάσισαν να τον μηνύσουν για μισθούς που δεν έχουν καταβληθεί αλλά και για την έκθεσή τους σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αναφέρει το People.

Την Τρίτη, οι δύο πρώην εργαζόμενοι του ηθοποιού Γιουτζίν Αρέολα και Μιγκέλ Σάντσεζ, κατέθεσαν τη μήνυσή τους στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, κατηγορώντας τον Ντεπ ότι δεν συμμορφώθηκε με τις κρατικές συμβάσεις όσον αφορά στους εργαζόμενους.

Παρότι οι δύο άντρες ξεκίνησαν τo 2013 να προστατεύουν τον Ντεπ μέσω μίας ανεξάρτητης εταιρείας security, μεταπήδησαν στην προσωπική του ασφάλεια τρία χρόνια μετά. Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν που άλλαξε η συμπεριφορά του. Άρχισαν να λείπουν από τους μισθούς τους οι υπερωρίες και τα επιδόματα αδείας, ενώ δεν έπαιρναν τα προβλεπόμενα γεύματα και διαλείμματά τους. Παράλληλα, υποχρεώνονταν να κάνουν δουλειές που δε συμπεριλαμβάνονταν στα εργασιακά τους καθήκοντα, όπως το να γίνονται οδηγοί του ηθοποιού και της οικογένειάς του ή να προσέχουν το μικρότερο ηλικιακά παιδί του... ηλικίας 16 χρόνων!

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Ντεπ τους ανάγκαζε να γίνονται συνένοχοί του στις παράνομες δραστηριότητές του, όπως να τον «προσέχουν» και να τον προειδοποιούν: Ως παράδειγμα παραθέτουν ότι ένα βράδυ σε κλαμπ χρειάστηκε να τον ενημερώσουν ότι παράνομες ουσίες ήταν ορατές πάνω στο δικό του πρόσωπο και κάποιου άλλου. Έπρεπε να εμποδίζουν όσους θα μπορούσαν να παρατηρήσουν την κατάστασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη θέση του ηθοποιού και των προηγούμενων επιχειρηματικών διευθυντών του, καθώς εκκρεμούν αγωγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: reader.gr