Beyonce... η πιο ακριβοπληρωμένη!

Gazzetta team
Beyonce... η πιο ακριβοπληρωμένη!
Με απολαβές ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων η Βeyonce είναι η καλύτερα αμειβόμενη εκπρόσωπος της μουσικής βιομηχανίας για το 2017!

Το άκρως δημοφιλές άλμπουμ της Beyonce «Lemonade» και η επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της οδήγησαν τη διάσημη τραγουδίστρια στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes με τις υψηλότερα αμειβόμενες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας για το 2017 υπερισχύοντας της Adele και της Taylor Swift.

Η «βασίλισσα» του R&B κέρδισε 105 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του δίσκου και από την περιοδεία της «Formation», σύμφωνα με το Forbes. Οι απολαβές της ενισχύθηκαν και από τη συλλογή μόδας της, την Ivy Park, αλλά και άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η Αdele κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο που δημοσιεύτηκε σήμερα με απολαβές στα 69 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τaylor Swift, που πέρυσι είχε κατακτήσει την κορυφή της περίφημης λίστας με απολαβές ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων, συγκέντρωσε αυτήν τη φορά 44 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία της "1989". Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια αναμένεται να δει τα έσοδά της να αυξάνονται σημαντικά τους επόμενους 12 μήνες χάρη στο νέο της άλμπουμ με τίτλο «Reputation» - ο δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις το 2017 - αλλά και την επερχόμενη περιοδεία της.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου φιγουράρει η Celine Dion, με απολαβές ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού έκανε ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ τον Ιανουάριο του 2016.

Το Forbes κατήρτισε αυτόν τον κατάλογο αφού υπολόγισε τα έσοδα προ φόρων για ένα διάστημα 12 μηνών, που ξεκινά από τον Ιούνιο του 2016 και φθάνει στο καλοκαίρι του 2017 βασιζόμενο σε συνεντεύξεις με ατζέντηδες, μάνατζερ, δικηγόρους και ορισμένες από τις διάσημες εκπροσώπους του πενταγράμμου. Επιπλέον, έλαβε υπόψη του τα στοιχεία που περισυνέλλεξε από το Pollstar, τη Recording Industry Association of America και τη Nielsen SoundScan.

1. Beyonce: 105 εκ. δολάρια
2. Adele: 69εκ. δολάρια
3. Τaylor Swift: 44εκ. δολάρια
4. Celine Dion: 42εκ. δολάρια
5. Jennifer Lopez: 38εκ. δολάρια
6. Dolly Parton: 37εκ.δολάρια
7. Rihanna: 36εκ. δολάρια
8. Βritney Spears: 34εκ. δολάρια
9. Κaty Perry: 33εκ. δολάρια
10. Βarbara Streisand: 30εκ. δολάρια