Τα reality στις ζούγκλες μάλλον δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε (pics)

Gazzetta team
Τα reality στις ζούγκλες μάλλον δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε (pics)
Δημοσίευμα αποκαλύπτει το πως η παραγωγή του «I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!» φροντίζει για την θεαματικότητα, βοηθώντας τους διαγωνιζομένους.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο τα reality shows και ειδικά αυτά της επιβίωσης, έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα, χάρη στο Survivor αρχικά και μετά το Survival και το Nomads. Όσοι τα έχουν παρακολουθήσουν, σίγουρα θα έχουν σκεφτεί το πόσο δύσκολα περνάνε όσοι συμμετέχουν σε αυτά, φέρνοντας τον εαυτό τους, στην θέση των διαγωνιζομένων.

Αυτά όμως που φτάνουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή που γίνονται τα γυρίσματα; Στην περίπτωση της βρετανικής παραγωγής «I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!» μάλλον όχι. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα στην Αγγλία, το οποίο αποκαλύπτει το πως οι άνθρωποι της παραγωγής φροντίζουν να ανεβάζουν την θεαματικότητα, φροντίζοντας ουσιαστικά όσους συμμετέχουν.

Στο συγκεκριμένο reality επιβίωσης, το οποίο γυρίζεται σε ζούγκλα της Αυστραλίας, υπάρχει ένας μικρός καταρράχτης, στον οποίο οι συμμετέχοντες κάνουν μπάνιο. Ο συγκεκριμένος όμως έχει κατασκευαστεί από ειδικό συνεργείο και μάλιστα διαθέτει και έναν ειδικό διακόπτη, προκειμένου από τις 3:00 τα ξημερώματα μέχρι και τις 6:00 να μην πέφτει νερό, προκειμένου να συγκεντρώνεται αυτό που χρειάζεται για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Προκειμένου να υπάρχει φως και ζεστασιά, κατά την διάρκεια της νύχτας, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρουν και να κόψουν ξύλα για την φωτιά. Η κάμερα τους δείχνει να φεύγουν από το μέρος που έχουν κατασκηνώσει με τα τσεκούρια, μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια. Τα ξύλα είναι ήδη κομμένα και στην πραγματικότητα, απλά πηγαίνουν και τα βρίσκουν.

Στο εναρκτήριο επεισόδιο, φάνηκε πως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έριχνε πολύ βροχή στην περιοχή, όμως η παραγωγή δεν έριξε τους celebrities κατευθείαν στα... βαθιά. Είχε φροντίσει να υπάρχει ένα καταφύγιο για να μείνουν, με ένα υπόστεγο το οποίο είχε κατασκευαστεί αποκλειστικά για αυτούς.

Μία ακόμη ανθρώπινη παρέμβαση στην περιοχή που διαμένουν οι διάσημοι, έχει να κάνει με τις διάφορους βράχους και ξύλα που έχουν τοποθετηθεί αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρα και βοηθούν στο να καλυφθούν οι 99 κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις όλων.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του reality είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για τους κίνδυνους που υπάρχουν από τους κροκόδειλους. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η παραγωγή προσέλαβε ειδικό συνεργείο το οποίο έδεσε τα στόματα τους, προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους, ενώ αρκετοί που κάνουν την εμφάνισή τους στα επεισόδιο είναι φτιαγμένοι από πλαστικό.
Crocodiles in I'm a Celebrity have their jaws wired shut to make it safer for contestants
Κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους είχε δικαίωμα να πάρει μαζί του για τις 3,5 εβδομάδες που θα μείνει εκεί, τρία μαγιό και τρία εσώρουχα. Κάτι που σημαίνει οτι αρκετά συχνά θα έπρεπε να τα πλένει... Προκειμένου να βοηθούν με την καθαριότητα, τους προσφέρεται ένα απορρυπαντικό και έτσι η όλη υπόθεση γίνεται ακόμη πιο εύκολη.