Η Ελλάδα στο Top10 εργατικότητας

Gazzetta team
Η Ελλάδα στο Top10 εργατικότητας
Νέα μελέτη κατατάσσει και πάλι τους Έλληνες στην κορυφαία δεκάδα των πιο σκληρά εργαζόμενων λαών της Ευρώπης, όπως παραδέχεται η Bild με δημοσίευμά της.

Η Γερμανική εφημερίδα Bild είναι γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις κατά καιρούς, ενώ στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες... τουλάχιστον τεμπέληδες. Ωστόσο, η νέα μελέτη του ινστιτούτου COERexecode τους αναγκάζει να πάρουν πίσω τους χαρακτηρισμούς τους και να αποδεχθούν την εργατικότητα των Ελλήνων.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει στο σχετικό της άρθρο: «Η σιέστα στην Ισπανία ή το μεγάλο διάλειμμα για μεσημεριανό στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του ευρωπαϊκού νότου εργάζονται λιγότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους», ενώ από τη σχετική έρευνα προκύπτει πως η Ρουμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση 2095 ώρες εργασίας, στη δεύτερη η Ουγγαρία με 2012 ώρες, στην τρίτη η Μάλτα με 1983, στην τέταρτη η Βουλγαρία με 1976, στην πέμπτη η Πολωνία με 1975, στην έκτη η Ελλάδα με 1971, στην έβδομη η Εσθονία με 1846, στην όγδοη η Λετονία με 1945, στην ένατη η Σλοβακία με 1930 και στη δέκατη η Λιθουανία με 1928 ώρες.