+slo-gun

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του φονιά της Πανόρμου

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του φονιά της Πανόρμου

Ποιά είναι η υπερασπιστική γραμμή του δολοφόνου του γυμναστή στην Πανόρμου. Τι ισχυρίζεται ο συνταξιούχος αστυνομικός.

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του φονιά της Πανόρμου

«Ο Μάκης με κυνήγησε και επιτέθηκε εναντίον μου με ρόπαλο. Του φώναζα να φύγει και δεν έφευγε. Έβγαλα το πιστόλι που είχα πάνω μου για να αμυνθώ, να τον εκφοβίσω. Πυροβόλησα 1-2 φορές (δεν θυμάμαι καλά) για εκφοβισμό. Εκείνος δεν φοβήθηκε και συνέχισε να με χτυπά με το ρόπαλο. Κάποια στιγμή με χτύπησε στο δεξί χέρι που κρατούσα το πιστόλι, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε αντίθετη κατεύθυνση και φορά από εκείνη που το είχα στραμμένο, και να βρει τον Μάκη» είπε στην απολογία του στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, το περασμένο Σάββατο, όταν και παρουσιάστηκε μπροστά τους μαζί με τον δικηγόρο του.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι της απολογίας του αναμένεται να στηριχθεί και το απολογητικό υπόμνημα, που θα καταθέσει στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, ο συνήγορός του κ. Νίκος Στούμπας, στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Η υπερασπιστική γραμμή του Φώτη Μπέλλου, που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής πυροβόλησε και σκότωσε τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Μάκη Μαρκόπουλο, θα στηριχθεί στον ισχυρισμό του πως βρισκόταν σε άμυνα, κάτι που ξεστόμισε βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ένα άλλο στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπισή του θα είναι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που αναφέρουν πως το 68χρονο θύμα ήταν εκείνο που κινήθηκε εναντίον του συνταξιούχου αστυνομικού, κρατώντας ρόπαλο και δεν έγινε το αντίθετο. Σημειώνεται πως ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρια, προκειμένου να προβεί σε πραγματογνωμοσύνη, για να επιβεβαιώσει ή όχι τους ισχυρισμούς του πως δέχθηκε χτυπήματα από το θύμα.

Από την αυτοψία του χώρου οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι η εκφοβιστική βολή ήταν μία, και όχι στον αέρα. Είχε χτυπήσει στο πίσω αριστερό μέρος τζιπ, ενός εκ των δύο οχημάτων ανάμεσα στα οποία εξελίχθηκε η δολοφονία. Οι άλλες δύο είχαν πλήξει το θύμα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, όπως διαπιστώθηκε από τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο σώμα του. Αυτό που φαίνεται πως διαπιστώνεται από τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, είναι πως δεν εντοπίζεται κάποιο στοιχείο προμελέτης και σχεδιασμού της δολοφονίας. Ο δράστης εκτός από το όπλο του δεν είχε πολλά χρήματα στην κατοχή του, ρούχα ή σπίτι- κρησφύγετο, ενώ για τουλάχιστον… 19 ώρες έως την παράδοσή του φαίνεται να κινήθηκε σε διάφορες περιοχές των Αμπελοκήπων.    

Στην απολογία του στους αστυνομικούς αναφέρει πως τελευταία αφορμή για την «κόντρα» του με τον 68χρονο γυμναστή ήταν οι τέσσερις κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι και στην είσοδο του διαμερίσματός του. Μάλιστα για να τον αναγκάσει να τις βγάλει είχε προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής το 2012 στη Μεσσηνία, που αργότερα διαγράφηκε λόγω… συμπεριφοράς, τώρα εμφανίζεται μετανιωμένος και σοκαρισμένος, ενώ θα «ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω αλλά δεν γίνεται». Ο συνήγορός του κ. Νίκος Στούμπας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον Εισαγγελέα είχε δηλώσει τους ισχυρισμούς του πελάτη του:

«Δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση από το θύμα και αντέδρασε. Ο πελάτης μου έχει μετανιώσει για ότι συνέβη και ήταν μια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περάσει στην απέναντι όχθη, από ένα λάθος. Ήταν μια κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος». Ο δράστης αρνήθηκε πως μετά τη συμπλοκή με το θύμα γύρισε στο σπίτι για να πάρει το όπλο του, καθώς φαίνεται, όπως υποστηρίζει να το είχε μαζί του.

Βέβαια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο γυμναστής όταν είδε τον συνταξιούχο αστυνομικό να έρχεται προς το μέρος του, τον παρότρυνε να φύγει γιατί έχει όπλο. 

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet