Κατά Ερντογάν η Φώφη Γεννηματά

Gazzetta team
Κατά Ερντογάν η Φώφη Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Φώφη Γεννηματά με εκτενή δήλωσή σχολίασε «τις συνεχιζόμενες δηλώσεις και τα διαρκή δηλητηριώδη υπονοούμενα του κ.Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης και τα τουρκικά σύνορα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνιστά ψυχραιμία αλλά, όπως αναφέρει, επιβάλλεται πρόγραμμα κατάλληλης δράσης για να μην δοθεί η εντύπωση μιας αμήχανης αδυναμίας.

«Προσλαμβάνουν πλέον για τη χώρα μας χαρακτήρα απαράδεκτης πρόκλησης και απερίφραστης απειλής που εγκυμονεί και τον βαρύτατο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε ενώ επεσήμανε ότι όποιες και όσες και αν είναι οι επί μέρους σκοπιμότητες της τουρκικής εσωτερικής πολιτικής , είναι προφανές ότι «οι δηλώσεις αυτές είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο και απολύτως ανατρεπτικές των νομικά και πολιτικά εδραιωμένων ισορροπιών».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η Τουρκία νοσταλγεί το οθωμανικό παρελθόν της και επιδιώκει να εκφοβίσει και να εκβιάσει, στηριζόμενη στο εξωφρενικό κριτήριο «των συνόρων της Τουρκικής καρδιάς».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η Ελλάδα όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρακολουθεί τις εκτοξευόμενες απειλές ζητώντας απλώς από τη γείτονα χώρα να επιδείξει σοβαρότητα και σεβασμό στους κανόνες ειρήνης και νομιμότητας που διέπουν τη συμπεριφορά των πολιτισμένων χωρών».

Πρότεινε η αποφασιστική στάση που επιβάλλεται να περιλαμβάνει:

1. Κινητοποίηση του υπ. Εξωτερικών για ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας επί του προβλήματος που δημιουργούν οι απαράδεκτες ανακοινώσεις.

2. Επίμονη απαίτηση προς τους εταίρους της Ε.Ε. να παράσχουν υποστήριξη στο απειλούμενο Κράτος μέλος και να μην παρακολουθούν το όλο ζήτημα με πνεύμα Ποντίου Πιλάτου.

3. Έγερση του ζητήματος στο ΝΑΤΟ, το οποίο οφείλει να συγκρατήσει την επικίνδυνη Ερντογανική μεγαλομανία.

4. Και την υπεύθυνη ενημέρωση του Ελληνικού λαού για όσα συμβαίνουν μέσω του Κοινοβουλίου και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Και ο Ελληνικός λαός δεν αξίζει ούτε μπορεί να δεχθεί τέτοια στάση», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ