Τι θα πει “σχοινοσύντροφος”...

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Τι θα πει “σχοινοσύντροφος”...
Ο Χρήστος Κιούσης μοιράζεται μαζί σας το video από την ομιλία του στο TEDx Χαλκίδας, αλλά κυρίως γράφει για τις αγαπημένες του λέξεις, με κορυφαία έναν εξ ορειβασίας όρο που εφαρμόζει γενικά στη ζωή...

Την περασμένη άνοιξη μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με καλέσουν στη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της πατρίδας μου της Εύβοιας, στο 1o TEDx Χαλκίδας. Ο θεματικός τίτλος ήταν Paths δηλαδή Διαδρομές. Δε θα διαφωνήσω με κάποιους από εσάς που ίσως σκέφτονται, “και ποιος είσαι εσύ για να μας μιλήσεις για τη διαδρομή σου”. Η διαδρομή μου δεν είναι ούτε ιδιαίτερα σπουδαία, ούτε έφτασε στο τέλος της ελπίζω στα 42 μου και φυσικά υπάρχουν πολλοί σημαντικότεροι από μένα για να μιλήσουν. Τα μόνα μου εφόδια ίσως ως υποψήφιος ομιλητής είναι ότι η διαδρομή μου ως τώρα είναι ελαφρώς ανάποδη επαγγελματικά από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, η ευβοιώτικη καταγωγή μου και κακά τα ψέματα το απίστευτα διεισδυτικό μέσο που λέγεται τηλεόραση.

Ήταν μεγάλη τύχη για μένα το ότι βρέθηκα σε αυτό το 1ο TEDx Χαλκίδας, γιατί είχα την ευκαιρία να ακούσω πολύ σπουδαίους ανθρώπους με πολύ σημαντικές ιδέες και διαδρομές κι έτσι το σοφότερο που μπορούσα να κάνω μια που μιλούσα τελευταίος, ήταν να κάνω τη λιγότερο TEDx ομιλία και να κάνω περισσότερο μια σύνοψη όσων άκουσα, μπλέκοντας τα με τις αγαπημένες μου λέξεις: Περιέργεια, Τυχοδιωκτισμός, Προσαρμοστικότητα και τέλος την πλέον αγαπημένη μου, τη λέξη Σχοινοσύντροφος.

Για να μη σας κουράζω και για να μην επαναλαμβάνομαι, σας παραθέτω το video της ομιλίας μου, αλλά κυρίως σας προτρέπω να παρακολουθήσετε τα video των άλλων ομιλητών. Πρόκειται πραγματικά για ideas worth spread...

Στέλνω την αγάπη μου και την εκτίμησή μου σε όλους τους πολύτιμους νέους φίλους μου στη Χαλκίδα και φυσικά σας περιμένουμε στα τρελά νερά για το 2ο TEDx Chalkida το Μάιο του 2017, όπου σίγουρα με κάποιον τρόπο θα φροντίσω να βρίσκομαι.

Παρακάτω θα βρείτε την φόρμα για να πάρετε μέρος στην κλήρωση για το μουσικό δώρο που σας είχα υποσχεθεί. Με αφορμή λοιπόν την βράβευση του Νομπελίστα πλέον Bod Dylan κληρώνουμε 2 βιβλία (Bob Dylan: Τραγούδια 1962 - 2001 Α' τόμος Εκδόσεις Ιανός). Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.