Δεν δόθηκε άσυλο στους Τούρκους στρατιωτικούς

Gazzetta team
Δεν δόθηκε άσυλο στους Τούρκους στρατιωτικούς
Απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό τα αιτήματα ασύλου τεσσάρων εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην πατρίδα τους, ενώ η Υπηρεσία Ασύλου δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις για συνέχιση της εξέτασης των υποθέσεων άλλων δύο στρατιωτικών για τις οποίες είχε εκδοθεί πράξη διακοπής.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, μαζί και με την απορριπτική απόφαση που είχε βγει για έναν ακόμη στρατιωτικό στα τέλη Σεπτεμβρίου, συνολικά δεν έχει δοθεί άσυλο σε επτά από τους οκτώ Τούρκους και εκκρεμεί η απόφαση για έναν στρατιωτικό.

Η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Τομαρά, ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για εξέταση των υποθέσεών τους σε δεύτερο βαθμό.

Σε ανακοίνωσή τους, μέσω της δικηγόρου τους, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αναφέρουν:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα».

Πηγή: kathimerini.gr