Wikileaks: Στη φόρα email συνεργατών της Κλίντον

Gazzetta team
Wikileaks: Στη φόρα email συνεργατών της Κλίντον
Τα e-mail του επιτελάρχη της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον βγήκαν στην φόρα από τα Wikileaks, μια κίνηση που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Τα e-mail του επιτελάρχη της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον βγήκαν στην φόρα από τα Wikileaks, μια κίνηση που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί. Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση ως «πράξη της Ρωσίας να βοηθήσει τον Τραμπ». Τα ίδια τα mail περιορίζονται, μέχρι στιγμής, στην σκιαγράφηση εσωτερικών των διαφωνιών -κάποιες φορές, μέχρι και για την... «κακομαθημένη Τσέλσι»- αλλά και σε... UFO.

Τα περίπου 2.000 mail που ανάρτησε το Wikileaks προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον.

Σε αυτά, ο Ποντέστα εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να προτείνει πέρυσι στην Κλίντον να εξετάσει να πάρει θέση υπέρ επσιτροφής στο παλιότερο πλαίσιο για διαχωρισμό των πιο «επικίνδυνων» επενδυτικών τραπεζικών δραστηριότητων από τις εμπορικές. Στόχος ήταν να μην αποξενωθεί το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που θα μπορούσε, αντιθέτως, να πάει με τον Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με τα email, κύρια πηγή «ανησυχίας» του Ποντέστα ήταν με ποιον θα συντασσόταν συγκεκριμένα η Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Σε άλλο σημείο, ο πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Νταγκ Μπαντ, φέρεται να έχει χαρακτηρίσει την Τσέλσι Κλίντον «κακομαθημένο κολλεγιόπαιδο» σχετικά με τις διαμάχες για τα οικονομικά του ιδρύματος Κλίντον.

Πηγή: thetoc.gr