Αυτή την ώρα η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ

Gazzetta team
Αυτή την ώρα η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ
Στο επίκεντρο οι επίμαχες δηλώσεις του Τραμπ για τις γυναίκες, το θέμα της οπλοκατοχής, καθώς και η αύξηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των δύο κομμάτων, Ντόναλντ Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς, και Χίλαρι Κλίντον για τους Δημοκρατικούς, ξεκίνησε χωρίς την τυπική χειραψία μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 4 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο Σεντ Λούις.

Από νωρίς στα βαθιά βρέθηκε ο Τραμπ, με τους συντονιστές δημοσιογράφους Άντερσον Κούπερ (CNN) και Μάρθα Ραντάτζ (ABC) να τον ρωτούν για το επίμαχο βίντεο στο οποίο συνομιλεί με τον Χάουαρντ Στερν και μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες. «Η συζήτηση αυτή ήταν συζήτηση αποδυτηρίων. Σέβομαι απεριόριστα τις γυναίκες και εκείνες εμένα. Δεν είμαι περήφανος για τη συνομιλία αυτή».

Να τονιστεί ότι ο Τραμπ εμφανίστηκε στο debate με τέσσερις γυναίκες οι οποίες κάθισαν στο κοινό και κατηγορούν τον σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, Μπιλ, για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτές τις γυναίκες χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για να περάσει στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι η πλευρά Κλίντον είναι εκείνη που δεν σέβεται τις γυναίκες καθώς ακόμη και η Χίλαρι, όπως είπε, επιτέθηκε στις γυναίκες επειδή τόλμησαν να κατηγορήσουν τον σύζυγό της.

Άμεση ήταν η απάντηση της Χίλαρι, η οποία κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ψεύδεται, ενώ χρησιμοποίησε και κάτι που είχε πει η Μισέλ Ομπάμα: «Όταν οι άλλοι πέφτουν χαμηλά εμείς διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας». Η Κλίντον μετέφερε τη συζήτηση στα όσα έχουν καταλογιστεί κατά το παρελθόν στον Τραμπ, όπως ότι ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του στρατιώτη που πέθανε στο Ιράκ για τα σχόλια που έκανε για τη θρησκεία του. Ούτε ζήτησε συγνώμη για τα ψέματα που είπε για το ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Τραμπ αντέκρουσε τις κταηγορίες τόνιζοντας ότι η ίδια η Κλίντον έχει στήσει την εκστρατεία της στα ψέματα, ενώ απείλησε ότι θα την οδηγήσει στη δικαιοσύνη: «Εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη για τα 33000 mails που έχετε διαγράψει. Θα ζητήσω από τους εισαγγελείς να διεξάγουν έρευνα για τα ψέματα που έχει πει η κ. Κλίντον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν η σειρά της Χίλαρι να απολογηθεί για το θέμα των μέιλ, αλλά και να κατηγορήσει για αναλήθειες τον Τραμπ: «Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι όσα έχετε πει είναι αναληθή. Σχετικά με τα μέιλ το επαναλαμβάνω ότι υπήρξε λάθος και το παραδέχτηκα. δεν θα προσπαθήσω να βρω δικαιολογίες. Όμως πρέπει να πουμε ότι μετά από έρευνες ενός χρόνου αποδείχτηκε ότι λέχθηκαν και αρκετές ανακρίβειες γύρω από αυτό το θέμα».

Πηγή: protothema.gr