Οι έρευνες έδειξαν ότι αν βρίζεις πείθεις πιο πολύ

Gazzetta team
Οι έρευνες έδειξαν ότι αν βρίζεις πείθεις πιο πολύ
Μια νέα έρευνα έρχεται να απενοχοποιήσει τους ανθρώπους που βρίζουν πολύ στην καθημερινότητά τους.

Μελέτες συγκλίνουν ότι το βρίσιμο, ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την πειστικότητα ενός μηνύματος.

Μια έρευνα του 2016 έδειξε ότι όταν η ήπια βρισιά «γ@μώτο» συμπεριλαμβανόταν στην έναρξη ή στο τέλος μιας πολιτικής ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι επηρεάζονταν περισσότερο από το περιεχόμενο της ομιλίας.

Ωστόσο, το βρίσιμο δεν φαίνεται να έχει καμία επίδραση στην αξιοπιστία του ομιλητή.

Μια παρόμοια έρευνα το 2014 έδειξε το αντίθετο, δηλαδή, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης μιας ανάρτησης σε blog ενός υποτιθέμενου πολιτικού, μια ανάρτηση με βρισιές βελτίωσε την άποψη των ανθρώπων για τον συγγραφέα. Αλλά όταν αναγνώστες ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν άλλαξε η πιθανότητα να ψηφίσουν τον πολιτικό.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτό οφειλόταν στο άτυπο πλαίσιο ενός blog στο ίντερνετ, το βρίσιμο γινόταν πιο αποδεκτό σε μια ανεπίσημη πλατφόρμα. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Twitter βρίζουν κατά 64% περισσότερο απ’ ότι στην καθημερινότητά τους.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το βρίσιμο είναι σημάδι υψηλής ευφυΐας που σημαίνει ότι οι πιο πειστικοί άνθρωποι διατίθενται περισσότερο να βρίσουν.

Έτσι κι αλλιώς το να προσθέτει κάποιος λίγο περισσότερο πάθος στα λόγια του κάνει τους γύρω του να τον παρακολουθούν με περισσότερη προσοχή.

Πηγή: topontiki.gr