Ο εκνευρισμένος διάλογος Τσίπρα-Τόσκα μετά τα χημικά στους συνταξιούχους (vid)

Gazzetta team
Ο εκνευρισμένος διάλογος Τσίπρα-Τόσκα μετά τα χημικά στους συνταξιούχους (vid)
Η δικαιολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα δακρυγόνα.

Η ρίψη χημικών από την αστυνομία στην συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκφράστηκε απευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες το μεσημέρι στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε εξηγήσεις για τα συμβάντα.

Ρώτησε γιατί δεν υπήρξε κάποια συμφωνία με τους διαδηλωτές έτσι ώστε να μην φτάσουν στο σημείο να σπρώχνουν με στόχο να αναποδογυρίσουν αυτοκίνητο των ΜΑΤ και ζήτησε εξηγήσεις για την ρίψη χημικών.

Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως είχε εξελιχθεί η κατάσταση – όπως την παρουσίασαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας – και τόνισε ότι υπήρχε κίνδυνος για τραυματίες από τυχόν ανατροπή αυτοκινήτου των ΜΑΤ καθώς και περαιτέρω επεισόδια εάν η αστυνομία δεν δρούσε άμεσα με ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Τόσκας είχαν τον εξής διάλογο:

Τσίπρας: Νίκο, καλό θα ήταν να μην ξαναπέσουν δακρυγόνα σε παππούδες και παιδιά. Είναι άλλο οι χούλιγκαν και οι ταραξίες και άλλο αυτό.

Τόσκας: Μα υπήρχε ο κίνδυνος να ανατραπεί η κλούβα και να έχουν κάποιο δυστύχημα. Επίσης μπορεί να έφτασαν στο Μαξίμου.

Τσίπρας: Ας έρχονταν. Τι να κάνουμε. Ίσως πρέπει να υπάρχει άλλο σχέδιο. Στις χώρες που δεν χρησιμοποιούν δακρυγόνα πώς επιχειρεί η αστυνομία;

Κάπου εκεί το τηλεφώνημα των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε.

Να σημειωθεί ότι αφού έπεσαν τα δακρυγόνα και υπήρξε η επικοινωνία Τσίπρα - Τόσκα εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ενημέρωνε πως σταματάει η χρήση δακρυγόνων και χημικών.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.


Πηγή: newsbeast.gr