Χημικά στους συνταξιούχους στην Βασιλίσσης Σοφίας! (pics & vids)

Gazzetta team
Χημικά στους συνταξιούχους στην Βασιλίσσης Σοφίας! (pics & vids)
Ενταση επικράτησε στην συμβολή της Ηρώδου Αττικού με την Βασιλίσσης Σοφίας. Αστυνομικοί έριξαν χημικά και δακρυγόνα σε συνταξιούχους που προσπάθησαν να περάσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 12 στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού κατά την διάρκεια πορείας συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι θέλησαν να περάσουν προς την Ηρώδου Αττικού και μάλιστα άρχισαν να ταρακουνούν μια κλούβα της αστυνομίας με την οποία είχαν αποκλεισει όπως συνηθίζουν οι αστυνομικοί τον δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία και στην κυριολεξία να κλαίνε από τα χημικά! Ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το σημείο αν δεν τους αφήσουν να περάσουν προς το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλουν την κυβέρνηση πως τους κορόιδεψε και κούρεψε κι άλλο τις συντάξεις. Βασικό τους αίτημα είναι να καταργηθεί ο νόμος 4387 που οπως τονίζουν είναι "ο θάνατος του συνταξιούχου".

"Η κυβέρνηση δεν μας σέβεται και δεν σέβεται ουτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας", τονίζουν χαρακτηριστικα στο Newsit.gr.

"Πως θα ζήσουμε οταν μας κόβουν ακομη και τις επικουρικές συντάξεις; Δεν καταλαβαίνουν πως εμείς κινουμε την αγορά; Έχω δυο παιδιά άνεργα πως θα ζήσουμε", επισημαίνει ακομη ένα συνταξιούχος. "Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους δανειστές κανει την πιο βρώμικη δουλειά αυτή τη στιγμή", αναφέρει άλλος συνταξιούχος.

Πηγή: newsit.gr