+slo-gun

Τα ψηφίζουν όλα, τέλος στο «αντάρτικο» των Οικολόγων

Τα ψηφίζουν όλα, τέλος στο «αντάρτικο» των Οικολόγων

Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση στο Μαξίμου των δύο οικολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλάμπουράρη.

Τα ψηφίζουν όλα, τέλος στο «αντάρτικο» των Οικολόγων
Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση στο Μαξίμου των δύο οικολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Επικρατείας  Αλέκο Φλάμπουράρη.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Thetoc ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης και ο Γ. Δημαράς θα ψηφίσουν τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο με το οποίο περνούν στο νέο Υπερταμείο τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ.
 
Κι αυτό παρά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφίσουν το ν/σ. Μάλιστα οι δύο βουλευτές συντάσσουν και σχετική ανακοίνωση.
 
Επιστρέφοντας από το Μαξίμου στη Βουλή οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς, μαζί με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η βούληση του πρωθυπουργού είναι το νερό να μείνει στο δημόσιο -αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νομοτεχνική βελτίωση- γεγονός που τους ικανοποιεί.  
 
Συναγερμός νωρίτερα στο Μαξίμου
 
Θυμίζουμε ότι οι δύο βουλευτές κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, τα μέλη του να ψηφίσουν «όχι» στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα απουσιάζουν απόψε δύο ακόμη βουλευτές οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή να πέφτει κάτω και από το ψυχολογικό φράγμα των 150 βουλευτών.
 
Σε ερώτηση πάντως το πρωί του Thetoc προς τον κ. Τσιρώνη για το τι στάση θα κρατήσει στην επίμαχη ψηφοφορία ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αρκέστηκε να δηλώσει «θα τα πούμε όλα στο Μαξίμου. Εγώ είμαι υπέρ των συναινέσεων».    
 
Όλη η απόφαση του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων:
 
«Με βάση:
 
Τις αρχές και τις αποφάσεις των Οικολόγων Πράσινων, σύμφωνα με τις οποίες το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους. Η παροχή νερού οφείλει λοιπόν να μείνει εκτός των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί για όλους, με μια δίκαιη και βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική, επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό.
 
Τη διεθνή εμπειρία, ότι δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε σημαντική αύξηση της τιμής του, αλλά και επιδείνωση της ποιότητας και της αειφορικής διαχείρισης του  νερού 
 
Το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τους τιμή (ενδεικτικά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η αναμενόμενη τιμή πώλησης αντιστοιχεί στα έσοδα που θα προκύψουν τα επόμενα λίγα χρόνια, δηλαδή το ελληνικό κράτος θα πρέπει να καλύψει την απώλεια των εσόδων αυτών σε μεταγενέστερο χρόνο)
 
Την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το νερό είναι κοινό αγαθό και η αξιοποίηση –διανομή του θα πρέπει να είναι δημόσια
 
Την κινητοποίηση και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Θεσ-νίκη την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, που κατέγραψαν με συντριπτικό τρόπο την αντίθεση των πολιτών στην ιδιωτικοποίηση
 
Την επιτυχημένη πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών πριν τρία χρόνια, με την οποία δύο εκατομμύρια πολίτες απ' όλη την Ευρώπη υπέγραψαν  για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού και  σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ότι με βάση την πρωτοβουλία αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποσύρει το νερό από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας για τις συμβάσεις παραχώρησης, συμπλέοντας έτσι με τον ΟΗΕ, προστατεύοντας το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι βουλευτές μέλη τους ψηφίζουν ΟΧΙ στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet