Πώς (δεν) άλλαξαν τα ζώδια μετά τις ανακοινώσεις της NASA

Gazzetta team
Πώς (δεν) άλλαξαν τα ζώδια μετά τις ανακοινώσεις της NASA
Πιστεύετε στα ζώδια; Αν ναι, τότε η NASA σάς επιφυλάσσει εκπλήξεις...

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, γ NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σήμερα σε σχέση με πριν από 3.000 χρόνια» και «επειδή ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί», υπενθυμίζοντας ότι στον αρχικό κύκλο υπήρχαν 13 αστερισμοί και όχι 12.

Στη λίστα προστέθηκε μάλιστα κι άλλο ένα, ξεχασμένο, ζώδιο: ο Οφιούχος, τον οποίο είχαν αφήσει εκτός οι Βαβυλώνιοι πριν από χιλιάδες χρόνια και έτσι οι ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο, μαζί με τον Οφιούχο διαμορφώθηκαν ως εξής:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου

Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός : 19 Απριλίου - 13 Μαΐου

Ταύρος : 14 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης : 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα που ανάρτησε στο blog της η NASA, για να εξηγήσει (σε μικρά παιδιά) ότι η αστρονομία δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία. «Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Παρ' όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διαβάζουν καθημερινά τις αστρολογικές προβλέψεις και το ωροσκόπιό τους στην εφημερίδα», έγραψε χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.



«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται πια στις ίδιες θέσεις που βρίσκονταν πριν από χιλιάδες χρόνια», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο.

Η NASA σημειώνει ακόμη πως δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα πράγματα στον ζωδιακό κύκλο, αφού ο άξονας της Γης τροποποιείται ανά διαστήματα, επηρεάζοντας έτσι τις ημερομηνίες κάθε ζωδίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώδια ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι στο μέλλον..


Πηγή: imerisia.gr