#perouka gate επεισόδιο Νο.525

Gazzetta team
#perouka gate επεισόδιο Νο.525
Με διαψεύσεις και νέες επιθέσεις συνεχίζεται το σίριαλ «perouka gate» - Δημοσιογράφος του ΑΠΕ διαψεύδει πως μετέδωσε τα περί σύλληψης - Τι αναφέρουν σε αναρτήσεις τους οι δύο ανταποκριτές!

Συνεχίζεται το σίριαλ «perouka gate» καθώς δημοσιογράφος του ΑΠΕ διαψεύδει, με δήλωσή του, τα όσα του καταλόγισε χτες ο Δημήτρης Σουλτογιάννης.

Με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης κατηγορούσε το ΑΠΕ και το δημοσιογράφο Γιώργο Μηλιώνη για το ρεπορτάζ της σύλληψης στη Νέα Υόρκη των δύο ελλήνων ανταποκριτών.

«Καλώ τον κ. Μηλιώνη, “δημοσιογράφο” του ΑΠΕ να φέρει στην δημοσιότητα στοιχεία (όπως θα κάνω και εγώ) και να μας εξηγήσει πως έκανε το ρεπορτάζ του.

  • Πώς διασταύρωσε τα στοιχεία της σύλληψης μου, μίλησε στην αστυνομία; ήταν παρών;
  • Ποιος διέρρευσε τα στοιχεία της αστυνομικής μου ταυτότητας στον τύπο, ποιος είχε τα στοιχεία αυτά στην διάθεση του; Σχετικά με την απόδειξη...μίλησε σε ξενοδοχοϋπαλλήλους γιατί δεν αναφέρει ότι πληρώθηκε με πιστωτική κάρτα ενός εκ των δημοσιογράφων; Μα πάνω απ᾽ όλα γιατί «φύτεψε» το δημοσίευμα στο ΑΠΕ με χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών.

Τι συνέβη μετά την βόλτα στο Σέντραλ Παρκ την Κυριακή που τους εξόργισε; (Αφού το περιστατικό είχε λήξει το βράδυ του Σαββάτου). Και εν τέλη αφου καλύπτει ο κ. Μηλιώνης δημοσιογραφικά την Ελληνική αποστολή ας μας αποκαλύψει απο ποιους αποτελείται αυτή η αποστολή και τι δουλειά έχουν στο Σέντραλ Παρκ να κάνουν Τζόκινγκ δημοσιογράφοι χρεοκοπημένων ΜΜΕ που έχουν έρθει με έξοδα της αποστολής.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν και αφού δεν είναι κανείς σε θέση να απαντήσει ας απαντήσει ο κ. συνάδελφος του ΑΠΕ που κάνει το ρεπορτάζ», έγραψε ο κ. Σουλτογιάννης.

Μηλιώνης: Δεν μετέδωσα εγώ την είδηση!

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Μηλιώνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει πως ήταν αυτός που μετέδωσε την επίμαχη είδηση! «Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ.» εξηγεί ο δημοσιογράφος, ενώ τονίζει πως «η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη…

«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.

Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

Δεν το έπραξαν.

Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ

Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.

Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.

Γιώργος Μηλιώνης

Δημοσιογράφος»

Επανέρχονται οι δύο δημοσιογράφοι μετά τη διάψευση: Άρα ποιος ήταν;

Μετά τη δήλωση διάψευσης του δημοσιογράφου του ΑΠΕ, οι δύο ανταποκριτές επανήλθαν αμφότεροι με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας μια απάντηση από το ΑΠΕ για το ποιος ήταν αυτός που μετέδωσε την είδηση, με τον κ. Δημάδη να εξαπολύει και επίθεση εναντίον του.

«Μάλιστα. Ο απεσταλμένος του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη δεν ήταν αυτός που υπογράφει τα ΨΕΜΑΤΑ περι συλλήψεως και το υπόλοιπο δημοσίευμα με τα αισχρά ψεύδη. Αρα ποιος; Θα μας απαντήσουν εκεί στο ΑΠΕ;» έγραψε ο κ. Σουλτογιάννης.

soulto

Από τη μεριά του ο Θάνος Δημάδης δήλωσε: «Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσης μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την βαριά ψυχική οδύνη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία».

Πηγή: newsbeast.gr