Αγόρασες iPhone 7; Απολύεσαι

Gazzetta team
Αγόρασες iPhone 7; Απολύεσαι
Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ιδιοκτήτης εταιρείας στην επαρχία Χενάν...

Αγόρασες iPhone 7; Κινδυνεύεις να απολυθείς.

Στη γραμμή αυτή συνοψίζεται η ιστορία με την ανακοίνωση μιας εταιρείας στην Κίνα ο ιδιοκτήτης της οποίας έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους τους με την οποία του προειδοποιεί ότι όποιος αγοράσει iPhone 7 θα απολυθεί.

«Η εταιρεία μας απαγορεύει σε όλους τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν ή να αγοράζουν το iPhone 7. Όποιος εντοπιστεί να παραβιάζει τον κανόνα αυτά θα απολύεται άμεσα» αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη στις 18 Σεπτεμβρίου.

Στην ιδια επιστολή απευθύνονται συστάσεις στους υπαλλήλους να μην αγοράζουν γενικά αμερικανικά ή ιαπωνικά προϊόντα και αντίθετα να επιλέγουν κινεζικά.

«Αν έχουμε κάποιο διαθέσιμο εισόδημα και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν ας χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά προκειμένου να φροντίσουμε τους γονείς μας, τα παιδιά μας και να ενισχύσουμε την ευημερία στην πατρίδα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπάλληλος της εταιρείας που εδρεύει στην επαρχία Χενάν είπε ότι το κίνητρο του ιδιοκτήτη για την ανακοίνωση ήταν οι ειδήσεις που διάβασε για απελπισμένους Κινέζους που έφτασαν μέχρι του σημείου να πουλήσουν τα νεφρά τους προκειμενου να αποκτήσουν ένα iPhone 7.

H επιστολή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο κινεζικό Facebook, το Weibo, με τους περισσότερους να την αποδοκιμάζουν ως «βάρβαρη» και λιγότερους να τη στηρίζουν.


Πηγή: protothema.gr