+slo-gun

Ο Λαγός απειλεί την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ο Λαγός απειλεί την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ο Λαγός απειλεί την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Πάλι με αγωγές και μηνύσεις απειλεί η Χρυσή Αυγή επιχειρώντας να πλήξει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Ειδικότερα ο Ιωάννης Λαγός μάς έστειλε εξώδικο, μέσω του οποίου εκτοξεύει απειλές για μηνύσεις και αγωγές σχετικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο efsyn.gr με τίλο: «Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα», το οποίο αναφέρεται στην επίθεση του τάγματος εφόδου του Περάματος στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, καθώς επίσης και στην προαναγγελία της από τον Λαγό, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, λίγες ώρες πριν την επίθεση.    

Λέει λοιπόν ο Λαγός στο εξώδικό του: «Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία τρία χρόνια σύσσωμο το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει καταστεί αποδέκτης μιας άδικης και εσφαλμένης ποινικής δίωξης. Όπως καλώς γνωρίζετε ήδη βρισκόμαστε στην ακροαματική διαδικασία και μάλιστα στο στάδιο που καταθέτουν οι μάρτυρες. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα ο ανώνυμος συντάκτης σας ενεργώντας μάλλον ως Εφέτης Δικαστής αποφάσισε να αναφέρει το όνομά μου έχοντας μάλιστα το θράσος να εκφέρει και την προσωπική του άποψη ως αποδεδειγμένη δικαστική ετυμηγορία. Η γνώμη του όμως τυγχάνει αποκύημα της φαντασίας του, ειδικά όταν δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε κατά την ανακριτική διαδικασία εις βάρος μου. Ενώ με την πράξη αυτή, σκοπίμως και τεχνηέντως έπραξε αφού δεν υπάρχουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα ψευδώς και συκοφαντικώς ανέφερε.

Συγκεκριμένα ανέφερε και μάλιστα με τίτλο εντός του δημοσιεύματος: Ο Λαγός προαναγγέλλει την επίθεση.

Κατά την περάτωση της κύριας ανάκρισης που διήρκεσε περίπου δυο χρόνια, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το εν λόγω βίντεο είναι εντελώς άσχετο με το περιστατικό των αλιεργατών και για τον λόγο αυτό δεν στοιχειοθετήθηκε η ηθική αυτουργία εις βάρος μου για κανένα περιστατικό. Ενώ ακόμα και ο μάρτυρας που κατέθεσε δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στην αίθουσα του Δικαστηρίου. 

Ενέργεια που αποδεικνύει ότι αφενός η ελληνική δικαιοσύνη δεν ενστερνίζεται και δεν συμφωνεί με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και την ιστοσελίδα σας. Αφετέρου η προσωπική σας άποψη τυγχάνει συκοφαντική και υβριστική εις βάρος μου με μοναδικό σκοπό να μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου σε αόριστο αριθμό ατόμων».

Η απάντηση του efsyn.gr

Φυσικά το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έχει εντελώς αντίθετη άποψη από τον Λαγό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπει τον ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, «ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός, αφού προηγουμένως περιέγραψε την οργανωτική δομή-διάρθρωση του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, ανέφερε επίσης ότι "για παράδειγμα εγώ είμαι Περιφερειάρχης Πειραιά, έχω την ευθύνη τόσο για την Α όσο και για την Β Πειραιώς". [...] Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με το ότι οι πλέον σοβαρές εγκληματικές πράξεις, από μέλη και στελέχη του κόμματος του, έγιναν στην Εκλογική  του Περιφέρεια, ενισχύει σοβαρά την άποψη ότι τουλάχιστον ο ίδιος γνώριζε την όλη δραστηριότητα εκείνων των μελών και  στελεχών του κόμματος, των Τοπικών Οργανώσεων Νίκαιας, Πειραιά και Περάματος και των Ταγμάτων Εφόδου που λειτουργούσαν στους κόλπους τους και φυσικά το σχεδιασμό των εγκλημάτων τα οποία εκείνοι τελικά διέπραξαν».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών επισημαίνει ακόμα ότι «ο εν λόγω κατηγορούμενος (σ.σ. ο Λαγός) σκοπίμως και τεχνηέντως αποσιωπά τη σωρεία των βιαιοτήτων στις οποίες επιδίδονταν, επί σειρά ετών, τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων της περιφέρειας του (Νίκαιας, Περάματος, Πειραιά) σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών και αντιφρονούντων, σε εκτέλεση σχετικών εντολών τις οποίες ο ίδιος έδινε, είτε καθοδηγώντας και οργανώνοντας συγκεκριμένες επιθέσεις και βίαιες δράσεις, είτε στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού που καθόριζε με βάση τις αρχές της οργάνωσης, χωρίς, απαραίτητα, να προσδιορίζει και να συγκεκριμενοποιεί ή να εξατομικεύει πάντα το "στόχο" της επίθεσης, εγκρίνοντας όμως πάντα κάθε δράση.

»Η πλήρης γνώση του για τα διαδραματιζόμενα, αν όχι σε όλη την Επικράτεια, οπωσδήποτε στην περιοχή ευθύνης του, προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα από τα παρακάτω ενδεικτικώς αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά: 1) Κατά τις απογευματινές ώρες της 11-6-2012, ο εν λόγω κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας του, σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στην καφετέρια "Αίνιγμα" στο Πέραμα, διακήρυξε ότι "... έχουμε γίνει δέκτες  παραπόνων για θέματα που υπάρχουν εδώ στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι. Για όλα αυτά τα θέματα με τους Αιγύπτιους που μπαίνουν, κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια τους όπως θέλουν, τα παίρνουν από όπου θέλουν και γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό. Θα  δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή". Έτσι, λίγες ώρες αργότερα, ήτοι ξημερώματα της 12-6-2012, οργανώθηκε από την Τ.Ο. Περάματος η εξαιρετικής βιαιότητας επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων, οι οποίοι εργάζονταν στην Ιχθυόσκαλα του  Κερατσινίου...».

Αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα από το συνολικό κατηγορητήριο σε βάρος του Λαγού, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής. 

Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά το γνωστό: «Λαγός την φτέρη έσειε...».

Πηγή: efsyn.gr

Best of internet