Βούλγαρος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην Πάτρα

Gazzetta team
Βούλγαρος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην Πάτρα
Μαζί με τους συνεργάτες του που αναζητούνται, τηλεφωνούσαν στα θύματα ως αστυνομικοί, δικηγόροι ή γιατροί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλέξουν με τη δικαιοσύνη τα παιδιά τους, που τάχα είχαν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο.

Τουλάχιστον 20 ανυποψίαστους πολίτες είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει τις τελευταίες δύο μέρες στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο μια σπείρα απατεώνων, αλλά τα κατάφερε μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις. Ο «εισπράκτορας» ήταν ένας 40χρονος Βούλγαρος ο οποίος συνελήφθη με επιχείρηση της Ασφάλειας σε ένα ξενοδοχείο της πόλης.

Τα μέλη του κυκλώματος τηλεφωνούσαν στα θύματα ως αστυνομικοί, δικηγόροι ή γιατροί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλέξουν με τη δικαιοσύνη τα παιδιά τους, που τάχα είχαν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο. Όπως κατήγγειλε μια 61χρονη γυναίκα, θύμα τους είχε πέσει η 85χρονη μητέρα της η οποία μάλιστα έριξε από το... μπαλκόνι στους δράστες 750 ευρώ και δύο χρυσά δαχτυλίδια!

Στα ίχνη του 40χρονου Βούλγαρου οδήγησε τις αρχές ένας 72χρονος που προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει 30.000 για να αποφύγει η κόρη του τους μπελάδες, αλλά ειδοποίησε την Ασφάλεια. Μετά τη σύλληψή του, εξιχνιάστηκαν δέκα απόπειρες στην Πάτρα και 16 περιπτώσεις σε άλλες πόλεις, με πιο εντυπωσιακή αυτή σε βάρος μιας δικηγόρου στη Ζάκυνθο, από τον οποίο είχαν ζητήσει 70.000 ευρώ! Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, που δεν αποκλείεται να βρίσκονται στην Βουλγαρία.

Πηγή: protothema.gr