«Μήπως ο Jimmy Fallon ξεπέρασε τα όρια;»

Gazzetta team
«Μήπως ο Jimmy Fallon ξεπέρασε τα όρια;»
Τα παιχνίδια του με τους καλεσμένους αντιγράφονται από όλο τον κόσμο. Είναι ο πιο πετυχημένος. Όμως αυτή τη φορά ο Jimmy Fallon πέρασε στην αρνητική πλευρά. - Από τον Στέργιο Πουλερέ.

Ο προεκλογικός πυρετός στις ΗΠΑ βρίσκεται κάθε μέρα στο υψηλότερο σημείο του και οι πολιτικοί εμφανίζονται διαρκώς σε εκπομπές που είναι πιο προσιτές στο ευρύ κοινό. Γι΄αυτό μέσα σε ένα χρόνο έχουμε δει την Hillary Clinton και τον Donald Trump να εμφανίζονται τουλάχιστον 2 φορές στο σόου του Jimmy Fallon και συνολικά 5-6 ο καθένας στα υπόλοιπα σόου της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο Trump βρέθηκε και πάλι χθες το βράδυ στο Tonight Show και ο Jimmy Fallon έπαιξε με τους όρους που όρισαν το παιχνίδι ο καλεσμένος του και η αντίπαλος του για το χρίσμα.

Από την ημέρα που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι θέλει να γίνει Πρόεδρος, υπήρξε μια σαφής στόχευση στην αποδόμηση του, γιατί δεν γίνεται να φανταστούμε μια 4ετία που ο κόσμος θα ακολουθεί τον Πλανητάρχη Trump. Τα μαλλιά του και το περουκίνι του σχολιάστηκαν αρκετά και ο Jimmy Fallon έκανε την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου χθες το βράδυ που τον είχε απέναντι του. «Μπορώ να σου χαλάσω τη χωρίστρα;» ρώτησε ο παρουσιαστής. Ο Trump που προσπαθεί διαρκώς να ανοίξει πόρτες σε μη Ρεπουμπλικάνικο κοινό, είπε το Ναι. Μέσα σε λίγα δεύτερα ο Fallon του είχε χαλάσει το μαλλί και το κοινό χειροκροτούσε ακατάπαυστα.

Η κίνηση αυτή του Fallon προκάλεσε για πρώτη φορά τόσο αρνητικά σχόλια για τον ίδιο, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει ποτέ ικανότητα στο κομμάτι των συνεντεύξεων, αλλά είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί καταστάσεις χιουμοριστικές με φάση. Ακόμα και με μη πολιτικούς, αρκείται σε ατάκες του στυλ «είναι πολύ καλή η ερμηνεία σου, είσαι καταπληκτικός» και άλλα τέτοια.

Όσο βλέπεις το σόου ή αν είσαι στο κοινό, έχεις βάλει το μυαλό σου σε μια κατάσταση χαλαρή, οπότε δεν θα κάτσεις να σκεφτείς ιδιαίτερα τι συμβαίνει και τι ακούγεται. Ή θα υπακούσεις αναγκαστικά στον floor manager να χειροκροτήσεις. Όταν τελειώσει το σόου και το ξαναδείς, θα κάτσεις να σκεφτείς. Η κίνηση που κάνει ο Jimmy Fallon έχει ένα υπόβαθρο και δικαιολογείται στο πλαίσιο της εκπομπής και του τι είδους παρουσιαστής είναι, αλλά σου δημιουργεί μια αλγεινή εντύπωση.

Αν συνυπολογίσεις ότι μιλάμε για ένα πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί με χειρότερους όρους από τον Trump και την Hillary, τότε θα δεις ότι η κίνηση του Fallon ίσως και να μην είναι τόσο εκτός ορίων. Επί της ουσίας γελοιοποιεί περαιτέρω ένα σύμβολο εξωραϊσμένης πολιτικής

Πηγή: toratora.gr