Oι κάμερες ασφαλείας «είδαν» τον βομβιστή του Mr Nammos

Gazzetta team
Oι κάμερες ασφαλείας «είδαν» τον βομβιστή του Mr Nammos
Ο «ήρεμος» βομβιστής του… Mr Nammos, έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας εξωτερικά και εσωτερικά της περιβόλου του σπιτιού στην Πεντέλη.

Ο «ήρεμος» βομβιστής του… Mr Nammos, έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας εξωτερικά και εσωτερικά της περιβόλου του σπιτιού στην Πεντέλη, με το υλικό να αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση στοιχείων που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της επίθεσης είναι προσωπική διαφορά οικονομικής-επαγγελματικής φύσεως, παράλληλων δραστηριοτήτων του στόχου, και θεωρούν πως προέρχεται από το ίδιο «κέντρο» με την αντίστοιχη εμπρηστική που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Ιούνιο, ίσως ως ένα «προμήνυμα» αυτού που θα ακολουθούσε αν δεν… συμμορφωνόταν ο στόχος.

Οι αστυνομικοί εντοπίζουν τις κινήσεις ενός άνδρα ηλικίας περίπου 30-35 χρόνων, που φορά καπέλο τύπου τζόκεϊ και σκουρόχρωμα ρούχα, αρχικά έξω από το σπίτι και λίγο αργότερα να υπερπηδά ένα μικρό τοιχίο και να περνά στον προαύλιο χώρο. Δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται να κοντοστέκεται, ενδεχομένως πυροδοτεί το βραδύκαυστο φυτίλι, και αφήνει το μασούρι της δυναμίτιδας κοντά στην πλαϊνή είσοδο.

Το εντυπωσιακό για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η «ηρεμία» στις κινήσεις του και οι… χαμηλές ταχύτητες δράσης, γεγονός, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, που εξηγείται από την προγενέστερη παρακολούθηση του χώρου της επίθεσης. Είναι φανερό πως ο βομβιστής γνωρίζει ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι όπως και ότι ο φρουρός ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης αναλάμβανε βάρδια από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί. Η βόμβα τοποθετείται στις 20:45, με ένα «ασφαλές» χρονικό διάστημα για την παρουσία κάποιου στον χώρο. Ο δράστης με τον ίδιο τρόπο και «χαλαρές» κινήσεις βγαίνει από το προαύλιο του σπιτιού, κατεβαίνει πεζός τον δρόμο, κάποια στιγμή χάνεται και λίγο αργότερα φαίνεται η κίνηση μια μοτοσυκλέτας με δύο επιβάτες που απομακρύνεται.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ενδεχόμενη εξακρίβωση χαρακτηριστικών του βομβιστή με το «σκυμμένο» κεφάλι, ευελπιστούν όμως να συλλέξουν άλλα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, όπως και υλικό από άλλες κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που οι δράστες να ήταν «απρόσεκτοι».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τις τελευταίες υποθέσεις βομβιστικών ενεργειών σε οικίες ιδιοκτητών γνωστών καταστημάτων, δεν είναι σε θέση να πουν πως προέρχονται από το ίδιο «κέντρο» εντολών ή αν είναι ξεχωριστές περιπτώσεις με διαφορετικά κίνητρα η κάθε μία. Το βέβαιο είναι ότι σχεδόν όλες είναι ξεχωριστά και κυρίως οικονομικά-εργασιακά «μηνύματα», ίσως αντιληπτά από τους στόχους όπως και η επίλυσή τους, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο στις αστυνομικές έρευνες.

Στην περίπτωση του συνιδιοκτήτη του «Nammos», οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι βομβιστές είχαν ξεκινήσει ως… εμπρηστές, στις αρχές Ιουνίου, με στόχο το σπίτι του ίδιου επιχειρηματία. Εκείνη η επίθεση που δεν είχε δημοσιοποιηθεί, καταγράφηκε πάλι σε χρόνο απουσίας ιδιοκτητών και προσωπικού ασφαλείας, με τους δράστες να τοποθετούν στην είσοδο ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και εμποτισμένα στουπιά, τα οποία πυροδότησαν προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια περίοδο της αρχικής εμπρηστικής επίθεσης, στόχος βομβιστικής επίθεσης είχε γίνει η κατοικία άλλου γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης στη Βουλιαγμένη. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατηρεί καταστήματα στο Κολωνάκι, στην οδό Πανεπιστημίου, στη Βουλιαγμένη, στη Βάρκιζα και αλλού, χωρίς να εντοπίζονται οικονομικές αντιδικίες.


Πηγή: thetoc.gr