Επικοινωνία Καραμανλή - Μητσοτάκη! Τι είπαν

Gazzetta team
Επικοινωνία Καραμανλή - Μητσοτάκη! Τι είπαν
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή και Κυριάκου.Τι διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος στους «ενδιάμεσους» του Καραμανλισμού.

«Από εμάς ο Μητσοτάκης δεν έχει να φοβάται. Είμαστε οι καλύτεροι σύμμαχοί του». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η πλευρά των «καραμανλικών» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μια περίεργη περίοδο εσωκομματικής έντασης, λόγω της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και των τηλεοπτικών αδειών, έλαβε σήμερα μήνυμα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον στηρίζει και δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησής του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του toc.gr τις τελευταίες ημέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Καραμανλή με τον Κυρ. Μητσοτάκη για να ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα και πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Υπήρξε και μια αντίστοιχη κίνηση από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη που συνομίλησε με τον πρώην Πρωθυπουργό και επιβεβαίωσε αυτό που η ίδια πίστευε, ότι δηλ. δεν υπάρχει σχέδιο από την πλευρά των «καραμανλικών» να τον υπονομεύσουν και να του δημιουργήσουν θέμα, παρά τις ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός που μάλιστα θα δώσει κανονικά το παρών στη ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, διεμήνυσε ότι δεν υιοθετεί και δεν εγκρίνει τις κινήσεις διαφόρων που διαρρέουν ότι λειτουργούν στο όνομα του «καραμανλισμού».

Επίσης δεν επικροτεί ακόμη και όσους διαφοροποιούνται και έχει επισημάνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανοίξει το παιχνίδι σε πολλούς.

Στη λογική της ενότητας κινείται και ο εξάδελφός του, νυν βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης διαμηνύει όπου πρέπει πως οι «καραμανλικοί» δεν έχουν διάθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στο…σπίτι τους και ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να τους βλέπει ως συμμάχους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες η Ν.Δ. μέσα στο μύλο που έγινε σχετικά με τη θέση της για τις τηλεοπτικές άδειες, στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης με τον πρώην Πρωθυπουργό, έκλεισε το μάτι στον Κ. Καραμανλή (απουσίαζε από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου Παππά σε σημείο που η Αυγή πανηγύριζε) επαναφέροντας στη δημόσια συζήτηση την επιχειρηματολογία για το βασικό μέτοχο και το διαχωρισμό εργολάβου δημοσίων έργων και ΜΜΕ.

Γιατί το έκανε αυτό η ηγεσία της Ν.Δ.;

Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να ξεφύγει από την εσωστρέφεια λόγω της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ.

Με αυτό τον τρόπο ήλπιζε εξ αρχής ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θα καλμάρει τους…καραμανλικούς και θα εξασφαλίσει εσωκομματική ανοχή και στήριξη, κάτι όμως που φαίνεται πως το πετυχαίνει.

Βέβαια, παρά την «πίπα της ειρήνης» που…καπνίζουν οι δυο ιστορικές οικογένειες της κεντροδεξιάς, αυτή των Μητσοτάκηδων και αυτή την Καραμανλήδων, διάφορες ετερόκλητες δυνάμεις των «καραμανλικών» επιμένουν να παρεμβαίνουν μέσω διαφόρων συστημάτων (blogs, sites) όποτε θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για να διατρανώσουν τις ιδεολογικές παρακαταθήκες της ΝΔ και την προσήλωση στον «κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι όλα είναι ρευστά στο πολιτικό σκηνικό και δεν αποκλείουν εξελίξεις το φθινόπωρο. Και οι δεν θεωρούν απίθανο το σενάριο των εκλογών, αν και διευκρινίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ότι είναι δυνατόν να παραμείνει στην πρωθυπουργία, κερδίζοντας χρόνο.

Πηγή: thetoc,gr