Μέσα στο μήνα η Βουλή θα κυρώσει τη σύμβαση για το Ελληνικό

Gazzetta team
Μέσα στο μήνα η Βουλή θα κυρώσει τη σύμβαση για το Ελληνικό
Ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι η σύμβαση για την επένδυση στο Ελληνικό θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση εντός του τρέχοντος μηνός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι η σύμβαση για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό που θα αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση εντός του τρέχοντος μηνός κάτι που άλλωστε αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση καθώς η κύρωση της σύμβασης από την ελληνική βουλή είναι ένα από τα 15 προαπαιτούμενα-ουρές της πρώτης αξιολόγησης τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο γνωστοποίησε ότι από τα τέλη του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για τα τέσσερα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου.

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε και στα της οικονομίας επιλέγοντας αισιόδοξους τόνους.
Υποστήριξε ότι το β΄ τρίμηνο έκλεισε με θετικό πρόσημα, όπως και το το τρίτο τρίμηνο. Αυτό κατά τον ίδιο σημαίνει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα αποτελέσει το σημείο ανάκαμψης για την οικονομία. Έτσι η πρόβλεψη είναι ότι σε βάση 12μηνου ( Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2017) θα έχουμε ανάπτυξη 2,7.


Πηγή: thetoc.gr