Σειρά πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στη Συρία

Gazzetta team
Σειρά πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στη Συρία
Τουλάχιστον 38 νεκροί και 45 τραυματίες έπειτα από βομβιστικές επιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις πόλεις της Συρίας.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι επιθέσεις αυτοκτονίας, που έγιναν είτε με παγιδευμένα οχήματα είτε με βομβιστές που έφεραν πάνω τους ζώνες με εκρηκτικά, σημειώθηκαν σε δύο πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος: στην Ταρτούς, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας, και στη Χομς, που είναι στην κεντρική Συρία.

Επίσης επίθεση έγινε και στη Χασάκα, πόλη της βορειοανατολικής χώρας που ελέγχεται κυρίως από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις.

Μόνο στην Ταρτούς, αναφέρουν τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης, δύο βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν σε δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις, που σημειώθηκαν πάνω σε γέφυρα σε κεντρικό δρόμο κοντά στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος, και αποδίδονται πιθανότατα στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη καμία οργάνωση.

Μέχρι στιγμής το Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωση που ανήρτησε στο φίλα προσκείμενο προς την οργάνωση δίκτυο Aamaq, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Χασάκα, όπου έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 15.

Η επίθεση αυτοκτονίας στη Χασάκα έγινε με μοτοσικλετιστή που ανατινάχτηκε σε νησίδα της τροχαίας.

Άλλη έκρηξη είχε στόχο έναν δρόμο δυτικά της Δαμασκού, ενώ επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έγινε στη Χομς.


Πηγή: efsyn.gr