«Έφυγε» με ευθανασία ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος (pic)

Gazzetta team
«Έφυγε» με ευθανασία ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος (pic)
Έφυγε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, την Κυριακή το βράδυ, σε ηλικία 63 ετών. Πριν φύγει άφησε δύο ιδιόχειρες σημειώσεις.Ο Βέλιος, ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο, ο οποίος τον είχε καταβάλει σωματικά.

Σαν ένθερμος υποστηρικτής της ελεύθερης επιλογής, υπερασπίστηκε με σθένος μέχρι τέλους, το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος στο να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πεθάνει και μάλιστα ήταν υπέρμαχος της ευθανασίας.

Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος. Όπως είπε πολλές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις του, σκόπευε να κάνει ευθανασία στη Ζυρίχη. Εκεί μάλιστα η ευθανασία ονομάζεται «υποβοηθούμενη αυτοκτονία».

Συνεπής στο λόγο του, προχώρησε σε αυτή την πράξη, έχοντας πλήρη συνείδηση των πράξεων του, όπως υποστήριξε και σε επιστολή που άφησε λίγο πριν καταφύγει σε «μη υποβοηθούμενη ευθανασία».

H σύντροφός του Νάντια Γερολυμάτου, με μια ανάρτησή της στο Facebook τον αποχαιρέτησε με τα λόγια:

Τις τελευταίες μέρες φρόντισε να συναντήσει τους φίλους του και να μας αποχαιρετήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και αρκετό χιούμορ και σαρκασμό, παρά την τόσο δύσκολη κατάσταση της υγείας του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Πηγή: thetoc.gr