Mήπως είναι αυτός ο Banksy? (pics)

Gazzetta team
Mήπως είναι αυτός ο Banksy? (pics)
Τι υποστηρίζει έρευνα δημοσιογράφου.

Θεωρείται ο κορυφαίος graffiti-artist όλων των εποχών, ο οποίος έχει αφήσει πολύ δυνατά έργα με κοινωνικούς και πολιτικούς συμβολισμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο Banksy, ο οποίος έχει γίνει γνωστός και ως πολιτικός ακτιβιστής, είναι ένας άνθρωπος μυστήριο, του οποίου η ταυτότητα δεν είναι γνωστή επισήμως.

Ωστόσο έρχεται μια νέα θεωρία σχετικά με το ποιος είναι ο διάσημος καλλιτέχνης, καθώς η Daily Mail αναφέρει πως ένας ερευνητής – δημοσιογράφος, ο Κραίγκ Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι ο τραγουδιστής του δημοφιλούς trip hop συγκροτήματος Massive Attack, Robert ‘’3D’’ Del Naja είναι ο Banksy.

Ο Γουίλιαμς, υποστηρίζει πως έχει ακολουθήσει τις παρεμβάσεις του Banksy σε ολόκληρο τον κόσμο και αναφέρει ότι σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις δώδεκα τοιχογραφίες του γνωστού καλλιτέχνη έγιναν σε μέρη λίγο πριν ή λίγο μετά από εμφάνιση των Massive Attack. Σύμφωνα με την έρευνα εδώ και 12 χρόνια σημειώνονται τέτοια περιστατικά, όπως στο Τορόντο του Καναδά όπου λίγες μέρες μετά την συναυλία των Massive Attack ο Banksy έκανε γκράφιτι, αλλά και στη Βοστώνη όπου οι Massive Attack έπαιξαν μια ημέρα μετά από τοιχογραφία του.

Τα πράγματα περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός πως ο 3D ήταν graffiti artist στη δεκαετία του 1980 και έχει παραδεχθεί πως είναι φίλος του Banksy χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως «τρελό και δημιουργικό», αναφέρει η Daily Mail. Πάντως ο ίδιος ο Banksy έχει διαψεύσει ότι είναι ο 3D στην δημόσια του ζωή.

Στο παρελθόν, είχει επικρατησει η θεωρία ότι ο Banksy ήταν ο Ρόμπιν Γκάνιγκχαμ από το Bristol, ή και μια ομάδα ανθρώπων όπου ο καθένας παίρνει τον ρόλο του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Πηγή: thetoc.gr