+slo-gun

Οι εκτιμήσεις από τα επιτελεία των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι εκτιμήσεις από τα επιτελεία των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι εκτιμήσεις από τα επιτελεία των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, στις οποίες δεν θα υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για την πορεία της.

Μια κούρσα εκατομμυρίων, που στην διαδικασία του θυμίζει reality show και στην διάρκειά του σιρκουί του Λε Μαν, ξεκινά στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έπαθλο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου.

Στους βατήρες της αφετηρίας στέκονται οκτώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα media στην Ελλάδα, από τις οποίες οι τέσσερις ελέγχουν ήδη τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ οι ιδιοκτήτες τριών εταιρειών διοικούν και τις τρεις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες.

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Η μάχη της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών πήρε νέα τροπή από χθες το βράδυ που η ειδική επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό “EPSILON Τ.V.” ιδιοκτησίας του Φίλιππου Βρυώνη λόγω αντικανονικής εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε από τράπεζα του Χονγκ Κόνγκ.

Μετά και την χθεσινή απόφαση της επιτροπής, αυξάνονται πλέον σε τρεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη και δεν μπορούν να διεκδικήσουν την συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς έχει αποκλειστεί ήδη το MEGA CHANNEL αλλά και το ART T.V. του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών εκτιμάται οτι θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, κατά την διάρκεια της οποίας δεν θα υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για την πορεία της, λόγω του κινδύνου να διαρρεύσουν κρίσιμες πληροφορίες για την διαμόρφωση των τελικών προσφορών.

Όσο διαρκεί η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ήδη τον διαγωνισμό, με επικεφαλής την Ν.Δ. που δηλώνει οτι θα την ακυρώσει. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επιτέθηκε ξανά χθες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας την στην Βουλή, να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό και να πάψει να συντάσσεται με το καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε επί χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

Για την τελική έκβαση της διαδικασίας δεν υπάρχουν προγνωστικά, καθώς είναι άγνωστο πόσο ψηλά θα φτάσουν το τελικό τίμημα κάθε προσφοράς οι οκτώ διαγωνιζόμενοι, αν και οι περισσότεροι δηλώνουν οτι θα είναι συγκρατημένοι και οτι δεν σκοπεύουν να πλειοδοτήσουν χωρίς όριο.

Τα επιτελεία και των οκτώ υποψηφίων εταιρειών ξενύχτησαν ολόκληρη την χθεσινή νύχτα, καταστρώνοντας σχέδια και σενάρια για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, σε σχέση με τους προϋπολογισμούς (budgets) που σκοπεύουν να διαθέσουν.

Κατά την εκτίμησή τους, η δημοπράτηση της πρώτης και της τέταρτης άδειας θα κατακυρωθούν στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ η δημοπράτηση της δεύτερης και της τρίτης άδειας λογικά θα κινηθεί σε κάπως χαμηλότερα ύψη.

Και οι οκτώ εταιρείες που πέρασαν όλα τα στάδια της προεπιλογής θεωρούνται ικανές να κάνουν την έκπληξη, καθώς απέδειξαν οτι διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, καταθέτοντας χθες και τις εγγυητικές επιστολές των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο υπήρξε ένταση και νέος γύρος ενστάσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ των υποψηφίων και της αρμόδιας επιτροπής, επειδή η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, κατέθεσε την εγγυητική της επιστολή 40 λεπτά μετά την λήξη της σχετικής χρονικής προθεσμίας. Ωστόσο η ειδική επιτροπή που εποπτεύει τον διαγωνισμό, αποφάσισε να θεωρήσει την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής έγκυρη, προκαλώντας πανδαιμόνιο διαμαρτυριών από εκπροσώπους των άλλων εταιρειών.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet