Νεκρός ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ

Gazzetta team
Νεκρός ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ
Ο νιγηριανός στρατός ισχυρίζεται ότι «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της νιγηριανής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Aμπουμπακάρ Σεκάου, κατά την διάρκεια ενός αεροπορικού βομβαρδισμού που στοχοποίησε μια συνάντηση των διοικητών της Ισλαμικής οργάνωσης.

Ο Σεκάου και άλλοι ανώτεροι μαχητές είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν την Παρασκευή, όταν χτυπήθηκαν από μια «αεροπορική επιδρομή», όπως την ονόμασε ο νιγηριανός στρατός.

Σύμφωνα με τον στρατό, έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι ενός αριθμού διοικητών μεταξύ των οποίων οι Abubakar Mubi, Malam Nuhu και Malam Hamman, και δήλωσαν ότι ο Σεκάου «πιστεύεται ότι έχει τραυματισθεί θανάσιμα».

Ο Σάνι Κουκασέκα Ουσμάν, ένας συνταγματάρχης και διευθυντής των δημοσίων σχέσεων του στρατού, περιέγραψε τις βομβαρδιστικές επιθέσεις ως « την πιο άνευ προηγουμένου και εντυπωσιακή αεροπορική επιδρομή».

Δήλωσε πως η επιδρομή πραγματοποιήθηκε «την ίδια στιγμή που οι τρομοκράτες πραγματοποιούσαν θρησκευτικές τελετές την Παρασκευή» στο χωριό Taye μέσα στο δάσος Sambisa στην πολιτεία του Borno. «Αρκετοί ακόμα τρομοκράτες τραυματιστήκαν», δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νιγηριανός στρατός αναφέρει ότι σκότωσε τον Σεκάου. Το 2013 αναφέρθηκε ο θάνατος του Σεκάου από τον στρατό και ξανά τον Σεμπτέμβριο του 2014. Έναν μήνα αργότερα ο Σεκάου δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έλεγε: «Εδώ είμαι, ζωντανός. Θα πεθάνω μόνο την ημέρα που ο Αλλάχ θα μου πάρει την αναπνοή».

Ο αρχηγός της οργάνωσης εμφανίστηκε σε ένα βίντεο νωρίτερα τον Αύγουστο, στο οποίο απειλούσε για μια μεγάλη επίθεση στην πόλη της Αμπούχα.

Πηγή: topontiki.gr