+slo-gun

Αυτό είναι το πανέμορφο Xbox One S (vid)

Αυτό είναι το πανέμορφο Xbox One S (vid)

H Microsoft αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση του Xbox One, αποκαλύπτοντας στην αρχή της E3 2016 Press Conference της το Xbox One S. Όπως ήταν λογικό, η πρώτη λεπτή έκδοση της κονσόλας έφτασε μερικά χρόνια μετά την εμφάνιση της αρχικής και καταφέρνει να εντυπωσιάσει ειδικά από πλευράς εμφάνισης.

Αυτό είναι το πανέμορφο Xbox One S (vid)

Και αυτό, τόσο γιατί το Xbox One S είναι 40% πιο μικρό σε όγκο, αλλά και γιατί -για να είμαστε ειλικρινείς- το αρχικό Xbox One ήταν πραγματικά ογκώδες. H νέα μορφή της κονσόλας ξεκίνησε την πορεία της στην αγορά στις 2 Αυγούστου με την έκδοση που «φοράει» σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2ΤΒ και κοστίζει €399. Στο άμεσο μέλλον αναμένονται άλλες δύο εκδόσεις στα απλά bundles, μία με σκληρό δίσκο 1ΤΒ (στα €349) και μία με σκληρό δίσκο 500GB (στα €299). Από ειδικές εκδόσεις, έχει ανακοινωθεί η συλλεκτική του Gears of War 4 που αξίζει για πάρα πολλούς λόγους. Η πιο σημαντική αλλαγή -πέραν της εμφάνισης- στο Xbox One S είναι η υποστήριξη HDR και 4K για 4K Ultra HD Blu-ray και υπηρεσίες που υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση, όπως το Netflix. Σχεδιαστικά, η κονσόλα είναι μικρότερη σε όλες τις διαστάσεις, ενώ μέσα στο μικρότερο σασί, η Microsoft έχει «κρύψει» και το τροφοδοτικό, απομακρύνοντας για πάντα το έξτρα…τούβλο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία χαρακτηρίζει το χρώμα της κονσόλας “Robotic White” και στη συσκευασία του μοντέλου των 2ΤΒ περιλαμβάνει και ειδική βάση στήριξης, έτσι ώστε το Xbox One S να μπορεί να σταθεί τόσο οριζόντια, όσο και κάθετα. Στις άλλες δύο εκδόσεις της κονσόλας, το stand δεν θα περιλαμβάνεται, αλλά θα μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά από τα καταστήματα. Τι συμβαίνει με τα πλήκτρα και τις εξόδους; Στο μπροστινό τμήμα του συστήματος έχουμε πλέον τα πλήκτρα eject και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης (που δεν είναι αφής), καθώς και το IR. Μπροστά, ακριβώς κάτω από το drive, μεταφέρθηκε η θύρα USB που βρισκόταν στο αριστερό τμήμα της πρώτης έκδοσης, ενώ στα δεξιά δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Στο πίσω μέρος συναντάμε τις δύο θύρες HDMI 2.0a με HDCP 2.2 (In και Out), άλλες δύο θύρες USB, καθώς και τις σχετικές υποδοχές IR Out, S/PDIF και LAN. Από πλευράς λειτουργιών και συμβατότητας, το Xbox One S δεν αλλάζει τίποτα, αφού όλα τα περιφερειακά και τα games που λειτουργούν και τρέχουν στο Xbox One είναι συμβατά και με τη νέα έκδοση. Αντίστοιχα, δεν υπάρχουν games και περιφερειακά που παίζουν μόνο στη νέα έκδοση της κονσόλας. Μία σημαντική αλλαγή που έχει να κάνει με τα games και την απεικόνισή τους είναι η υποστήριξη HDR (High Dynamic Range) για όσες τηλεοράσεις το υποστηρίζουν.

Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, όπου ο Δημήτρης Καρέτσος εξηγεί τεχνικά πως αλλάζει η απεικόνιση με το HDR ενεργοποιημένο (σε όσα games το υποστηρίζουν). Κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει την Microsoft να βάλει το Xbox One S σε περισσότερα σπίτια είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα φθηνότερα UHD Blu-ray players που υποστηρίζουν. Ίσως αυτήν τη στιγμή να μην είναι ο πρώτος λόγος αγοράς του, ωστόσο σίγουρα θα μετρήσει στους fans του home cinema. Σε επίπεδο επιδόσεων, παρά το γεγονός ότι η Microsoft δεν αποκάλυψε τίποτα μέχρι την κυκλοφορία της κονσόλας, φαίνεται ότι το Xbox One S τα καταφέρνει καλύτερα στα παιχνίδια, κυρίως σε επίπεδο frame rate. Όπως καταγράφει το Digital Foundry, η νέα έκδοση του συστήματος κατάφερε να αποδώσει έως και 8 frames παραπάνω ανά δευτερόλεπτο σε συγκεκριμένους τίτλους, αλλά και να «ζορίζεται» λιγότερο σε πάρα πολλούς τίτλους με ταβάνι τα 30 καρέ. Τα παιχνίδια του Xbox One γίνονται upscale σε 4K (2160p), ωστόσο μην περιμένετε να δείτε native 4K. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή για το Xbox One S είναι η απομάκρυνση της θύρας σύνδεσης του Kinect, μιας και το περιφερειακό θεωρείται σχεδόν…νεκρό από την Microsoft.

Ως εκ τούτου, όσοι θέλουν να διατηρήσουν τον αισθητήρα που έχουν αγοράσει από την πρώτη έκδοση της κονσόλας, θα μπορούν να τον συνδέσουν με ειδικό προσαρμογέα που συνδέεται σε μία από τις θύρες USB. Το Xbox One S φέρνει στην αγορά και το νέο Xbox One Controller που «πατάει» στην τελευταία έκδοση του κλασικού χειριστηρίου (με το audio jack 3,5mm στο κάτω μέρος) και διαφοροποιείται όσον αφορά τα grips που έχουν μια διαφορετική υφή για να γλιστράει λιγότερο στα χέρια. Μικρή αλλαγή έχουμε και στο πάνω μέρος με το Xbox button να είναι πλέον σχεδόν ενιαία επιφάνεια με το υπόλοιπο κάλυμμα του περιφερειακού, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον υποστηρίζει σύνδεση μέσω Bluetooth. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως πλέον θα μπορεί να συνδέεται χωρίς τα απαραίτητα USB dongles και με φορητά συστήματα. To Xbox One S είναι -συνολικά- ένα βελτιωμένο Xbox One, προσφέρει (όπως αποδεικνύεται) ελαφρώς βελτιωμένες επιδόσεις στα games, υποστηρίζει 4K output σε ταινίες και streaming services, κάνει ένα τυπικό 4Κ upscaling στα games, ενώ εξωτερικά είναι το πιο όμορφο Xbox που έχει σχεδιάσει η Microsoft. Αποτελεί την ιδανική λύση για τους fans του home cinema, ωστόσο είναι μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο θα οδηγήσει τους υπάρχοντες κατόχους Xbox στην αγορά του, ειδικά με το Project Scorpio σε ορίζοντα -σχεδόν- 14μήνου. Αν πάντως έχετε 4K TV και…ψήνεστε για ένα Xbox One, το S είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας! 

Πηγή: enternity.gr

Best of internet