Καταθέτει τελικά αύριο ο Σταύρος Ψυχάρης

Gazzetta team
Καταθέτει τελικά αύριο ο Σταύρος Ψυχάρης
Την πόρτα της Βουλής αναμένεται να περάσει τελικά αύριο το μεσημέρι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης παρά την προ 24ωρου ανακοίνωση του ίδιου ότι δεν θα προσέλθει.

Την πόρτα της Βουλής αναμένεται να περάσει τελικά αύριο το μεσημέρι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης παρά την προ 24ωρου ανακοίνωση του ίδιου ότι δεν θα προσέλθει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την χρηματοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων.

Εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο και του ανακοίνωσε την απόφαση του εκδότη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψυχάρης είχε ειδοποιήσει τα μέλη της επιτροπής, αποστέλλοντας και ιατρική γνωμάτευση ότι δεν μπορεί να παραστεί στην συνεδρίαση.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς κατά την έναρξη της επιτροπής με τον κ. Φάμελλο να εκφράζει αρχικά την άποψη ότι η νέα απόφαση του κ. Ψυψάρη πρέπει να έρθει και εγγράφως προκειμένου να αναιρεθεί η προηγούμενη.

Αντίθετα τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) όσο και ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) υποστήριξαν ότι δεν δημιουργούνται νομικά προβλήματα από την αλλαγή στάσης του μάρτυρα και κατσυνέπεια μπορεί να προσέλθει.

Πάντως ο κ Λοβέρδος δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει και το «καρφί του. Απευθυνόμενος προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε με σκωπτική διάθεση αν έχουν ρωτήσει τον Πρωθυπουργό για την κατάθεση του κ. Ψυχάρη.

Από την πλευρά τους τόσο ο Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατηγόρησαν τον εκδότη ότι επιχείρησε να εξαπατήσει την επιτροπή. Ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει ψηφοφορία με ερώτημα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Τελικά ελήφθη η απόφαση να προσέλθει στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής.


Πηγή: thetoc.gr